- hirdetés -

Rekordszámú résztvevő volt a GYIÖK pénteki rendezvényén – a rászoruló, beteg gyermekeknek jutattak el Mikulás-csomagokat.

Volt, aki már délután fél 4-kor a főtéren várta a startot, és ahogy közeledett a gyülekező időpontja, egyre többen érkeztek. December 6-án, pénteken rendezte meg a XI. Jótékonysági Mikulásfutást az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A nevezési díj egy mikuláscsomag volt, hiszen a cél nem változott: örömet okozni a beteg, rászoruló gyermekeknek.

– Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek rendezvényünkre, minden képzeletet felülmúl a futók száma. Összegyűltek a csomagok is, mintegy kétszáz Mikulás-csomagot tudunk átadni a gyermekeknek a közös városi futás keretében – mondta el a start előtt az OrosCafénak Sándor Enikő ifjúsági közösség segítő.

A futás előtti pillanatok - mindenhova jutott Mikulás-csomag (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor
A futás előtti pillanatok – mindenhova jutott Mikulás-csomag (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A Mikulásfutás 17 órakor startolt rendőri felvezetéssel, sokan vettek fel ezúttal is Mikulás-sapkát, piros ruhát. Öt helyszínre juttatták el az ajándékokat: a kórház gyermekosztályára, a Kistérségi Gyermekjóléti Központba, a Családok Átmeneti Otthonába, a Csemeteneveldéhez és a Nagycsaládosok Egyesületéhez kerültek a jótékonysági akció keretében összegyűlt csomagok.

A program végén a szervezők teával és szaloncukorral várták vissza az adakozókat, akik ezúttal is örömteli pillanatokat hoztak az orosházi és térségbeli beteg, rászoruló gyermekek életébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.