- hirdetés -

Az országos fekvenyomó seregszemlén az orosháziak kiváló eredményekkel zártak.

November 23-án a budapesti Halassy Olivér Sportközpont adott otthont a XXIII. Női, Férfi Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak. Az országos megmérettetésen az Orosházi Toldi SE versenyzői kitettek magukért.

Az 57 kg-osok mezőnyében Kékegyi Henriett 60 kg-os nyomásával (egyéni csúcs) a negyedik helyen végzett. 63 kg-ban Pogány Andrea 82,5 kg-ot ért el, ezzel szintén negyedik lett, míg Balázs Renáta ugyanebben a súlykategóriában 70 kg-os nyomásával (egyéni csúcs) ötödikként zárt.

Haklik Dorottya, Kovács Ferenc, Zeitler Márton, Balázs Renáta, Lovas Mónika és Kékegyi Henriett (fotó: egyesület)
Haklik Dorottya, Kovács Ferenc, Zeitler Márton, Balázs Renáta, Lovas Mónika és Kékegyi Henriett
(fotó: egyesület)

Haklik Dorottya ifjúsági létére a felnőttek között is megállta a helyét. 92,5 kg-os nyomása új ifjúsági fekvenyomó csúcsot és a felnőtt második helyet jelentette számára. A +84 kg-os kategóriában Lovas Mónika 120 kg-os teljesítményével ezüstérmet szerzett. Musztafa Imre vezetőedzőtől megtudtuk, a női csapat a harmadik helyen végzett a magyar bajnokságon.

A férfiak mezőnyében taroltak az orosháziak. A 74 kg-os kategóriában Zeitler Márton nem talált legyőzőre, és 172,5 kg-os nyomásával a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Kovács Ferenc 120 kg-ban elért 252,5 kg-ja szintén az első helyet eredményezte, ezen felül az abszolút harmadik helyet is magáénak tudhatja.

A magyar bajnokság további fotóiért kattintsatok ide, az orosházi egyesület Facebook oldalára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.