- hirdetés -

Újabb két online pénztárgépet engedélyezett a hatóság, így biztos nem érheti kár a vállalkozókat.

Megkezdhető az Alt Cash Kft. és a Japán Cash Company Kft. egy-egy pénztárgépének forgalomba hozatala, a gépek megfelelnek az előírt követelményeknek – közölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) hétfőn a honlapján.

Online pénztárgép - lesz-e engedély? (képünk illusztráció - MTI fotó: Marjai János)
Online pénztárgép – megnyugodhatnak a kedélyek (képünk illusztráció – MTI fotó: Marjai János)

Mint szombaton mi is megírtuk, a hétvégén még nagy volt a bizonytalanság az online pénztárgépek körül, hiszen az AltCash Kft gépeinek korábban megadott engedélyét visszavonták, ez a döntés pedig országos szinten legalább 80 ezer, Orosházán és környékén több mint ezer vállalkozót érintett. Az ügyben megszólalt dr. Dancsó József fideszes polgármester, országgyűlési képviselő is, aki már szombaton elmondta, semmiképpen nem érheti kár vagy büntetés a jogkövető magatartást tanúsító vállalkozókat.

Megvan az engedély

Hétfőn reggel telefonon jelezte dr. Dancsó József szerkesztőségünknek, hogy a parlamentben személyesen is egyeztetett az ügyért felelős helyettes államtitkárral, aki elmondta neki, hogy a szóban forgó géptípust engedélyezte a hatóság.

Ezt aztán az MTI-hez eljuttatott közleményben is megerősítették. A hivatal tájékoztatása szerint az Alt Cash A017 számon engedélyezett SAM4S NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének, valamint a Japán Cash Company A018 számon engedélyezett S&E NR-300 ONLINE típusú pénztárgépének végleges tesztelése befejeződött.

A hiánypótlásként bemutatott pénztárgépek tesztelése során megállapították, hogy a gépek az előírt műszaki-, informatikai- és dokumentációs követelményeknek megfelelnek, forgalomba hozataluk megkezdhető – áll a honlapon.

Az MKEH október 28-án közölte, hogy az Alt Cash Kft. részére kiadott A004 forgalmazási engedélyszámú, SAM4S NR270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonta. A hivatal határozata alapján a pénztárgép a 3/2013. (II.15) NGM rendelet szerinti műszaki és informatikai követelményeknek nem felel meg.

Az MKEH honlapján található jegyzék szerint jelenleg 13 forgalmazó összesen 24 pénztárgépének van jogerős forgalmazási engedélye.

Alt Cash: nem veszítik el a megrendelők a foglalót

Maradéktalanul teljesíteni kívánja szerződéses kötelezettségeit az Alt Cash Kft. pénztárgép-forgalmazó, amely hétfői közleményében jelezte: felkészült a megrendelt készülékek szállítására, és azt is vállalja, hogy a még nem engedélyezett, SAM4S NR-270-es készülékeket a támogatott áron (100 ezer forint alatt) teljesíti – írja az MTI.

A forgalmazó egyik gépe, a SAM4S NR-300-as online pénztárgép hétfőn kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyét, így ezt a típust forgalmazhatja.

Az Alt Cash hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 300-as modellt rendelő ügyfelei a jogszabály által előírt módon visszaigazolást kapnak megrendelésükről, de a kft. továbbra is nyilvántartja rendszerében ügyfelei más pénztárgépre vonatkozó igényét, és a folyamatosan várható engedélyek függvényében szolgálja majd ki a megrendelőit.

Annak érdekében, hogy mindezt megfelelően dokumentálják, a forgalmazó minden partnerével: mind az ügyfeleivel, mind a viszonteladóival még hétfőn írásban felveszi a kapcsolatot.

Azok az ügyfelek, akik már befizették a készülékre a foglalót, azt nem veszítik el, hiszen az Alt Cash Kft. szerződéses kötelezettségét maradéktalanul teljesíteni kívánja, és felkészült a megrendelt készülékek szállítására, sőt a cég azt is vállalja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban vállalt támogatásával a SAM4S NR-270-es készülékvásárlásokat a támogatott áron teljesíti.

A SAM4S NR-270-es modellről egyeztet a forgalmazó a NAV és az MKEH szakembereivel a számukra is elfogadható műszaki megoldásról, a Koreai gyár három szakembere pedig készen áll a legfrissebb elvárások megvalósítására – fogalmaz a cég.

Az Alt Cash Kft.-nek továbbra is engedélyeztetés alatt áll a SAM4S NR-240-es és a SAM4S NR-440-es modellje, mely engedélyeztetési folyamat várhatóan rövidesen lezárul, mivel ezek a modellek az NR-300-as alapmodell méretben és néhány funkcióban bővített változatai.

A már beérkezett közel 80 000 darab megrendelés adatait a rendelet értelmében a cég leadja a NAV-nak. Az új megrendeléseket pedig országos partnerhálózatuk segítségével az eBEV felületen leadott SAM4S NR-300-as megrendelésével tudják fogadni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.