- hirdetés -

Az Olvasókörök Országos Szövetségének tagjai ismét bizalmat szavaztak Deák Györgynek. Tovább folytatódik a Vásárhelyi Pusztáért Szövetség munkája is.

November 9-én és 10-én tartotta tisztújító közgyűlését az Olvasókörök Országos Szövetsége a Csongrád megyei Székkutason. A közgyűlés ismét a hódmezővásárhelyi Csúcsi Olvasókör elnökét, Simon Imrénét és az orosházi Cinkusiak Baráti Körének elnökét, Deák Györgyöt választotta társelnököknek. Az öttagú elnökségben nem történt változás – írta közleményében az olvasókörök szövetsége.

 v
Deák György és Szenti Tibor (Fotó: Melega Krisztián)

A szövetség legfőbb döntéshozó testülete tagjai közé fogadta a vajdasági Muzslyáról érkező Fókusz Klasztert, a helyi családi vállalkozók egyesületét. A testület döntése alapján a tavaszi közgyűlésnek Hódmezővásárhelyen a Mátyás utcai Olvasókör ad helyet áprilisban, míg a nyári találkozót júliusban tartják Kisújszálláson, a 48-as Olvasókörben.

A Székkutasi Olvasókör által vendégül látott Kárpát-medencei szövetség 26 tagszervezetéből 21 volt jelen a kétnapos rendezvényen. Az Olvasókörök Szövetsége fogja össze és koordinálja a május 30-án alakult Vásárhelyi Pusztáért Szövetség tevékenységét, amelynek Szenti Tibor író, néprajzkutató volt az ötletgazdája. A VPSZ-t a két anyavároson, Hódmezővásárhelyen és Orosházán kívül még hét település, a Körös-Maros Nemzeti Park, a Herbária Zrt., illetve az Olvasókörök Szövetsége alkotja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.