- hirdetés -

Ki gondolná, hogy egy büfével közösséget lehet formálni? Pedig így van, ezt bizonyítja a Szőlő körúti büfé és cukrászda is. Új hely, évtizedes vállalkozói szellemmel a háttérben.

A vendéglátás teljesen új terület Kocsis Árpád számára, aki már közel 30 éve vállalkozó. Feleségével azonban, aki jártas a területen, büfét indítottak májusban részben pályázati, részben saját forrásból – lokálpatriótaként úgy látták, van igény rá a Szőlő körúton.

Nem csak olyan helyet hoztak létre, ahol kényelmesen megreggelizhetnek a betérők, hanem közösséget is formálhatnak vele, hisz a környékbeliek itt összegyűlhetnek, s megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.

– Úgy gondolom, nem szabad, hogy a reggelizés luxus legyen még rossz gazdasági helyzetben sem, hisz közben a közösség is formálódik – hangsúlyozza a vállalkozó.

Reggelizés közben is lehet jót beszélgetni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Reggelizés közben is lehet jót beszélgetni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A büfé és cukrászdában alkalmazkodnak a szezonhoz: nyáron fagylalt, a hidegebb hónapokban kürtöskalács várja a vásárlókat. Reggel mindig friss a lángos, de a cukrásztermékek is Orosházán készülnek. A kinti terasz mindenki kedvence.

– Fenntartható, praktikus épületet terveztünk, ekkora büfének és az igényeknek ez tökéletesen megfelel. A teraszt viszont bővítenénk – teszi hozzá Kocsis Árpád.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.