- hirdetés -

A fürdőről és az itt zajló kezelésekről kaptak tájékoztatást az egészségturisztikai tanulmányút keretében.

Ukrán orvoscsoport látogatott november 9-én Gyopárosfürdőre. A Magyar Turizmus Zrt. ukrán külképviseletének szervezésében a fürdő gyógyászati részlegével ismerkedtek meg. A neurológusoknak, sebészeknek, belgyógyászoknak és bőrgyógyászoknak Dr. Kis Sándor reumatológus szakorvos tartott előadást Gyopárosfürdő történetéről, a gyógyvíz hatásairól, illetve az itt zajló kezelésekről. Ezt követően a fürdő komplex szolgáltatási struktúrájával ismerkedtek meg a gyógyvíztől kezdve a gyógyászati részlegen át az élményfürdőig, szaunáig.

A gyopárosi gyógyvízzel és hatásaival ismerkedtek az ukrán orvosok szombat délután (Fotó: Vági Kata)
A gyopárosi gyógyvízzel és hatásaival ismerkedtek az ukrán orvosok szombat délután (Fotó: Vági Kata)

– A szakemberek Ukrajna több városából, kórházából érkeztek a Magyar Turizmus Zrt. és partnereik szervezésében. A tanulmányút keretében Gyopárosfürdő mellett Hajdúszoboszlón, Szegeden, Gyulán tekintették meg a magyarországi rehabilitációs lehetőségeket. A célunk bemutatni a magyar gyógyhelyeket az ukrán szakembereknek, akik ezeket az információkat pácienseiknek is átadják majd – mondta el az OrosCafénak Kabish Szvetlána, a Magyar Turizmus Zrt. kijevi irodavezetője.

A tapasztalatok azt mutatják, egyre több ukrán beteg vesz részt magyarországi gyógykezelésen. A statisztikák szerint 2012-ben az Ukrajnából érkezők mintegy 240 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánkban, ez több mint 20 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.