- hirdetés -

Szó volt bál-előkészületekről, és a kisebbségi önkormányzat pénzügyeiről is. Az  Orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) soros ülését november 4-én tartotta.

Elsőként a 2013. évi III. negyedév költségeiről számoltak be a képviselő-testület előtt. Tárgyaltak a jövőévi pénzügyi koncepcióról is.  Ennek alapján a magyarországi németség hagyományainak, és nemzetközi kapcsolatok ápolása Németországban, együttműködés az orosházi és a kistérségi iskolákkal, az óvodai és iskolai német nyelvoktatás támogatása továbbra is szerepel az NNÖ célkitűzései között. Emellett a Táncsics Mihály gimnáziumban a német lektori tevékenység működtetése, és az együttműködés a civil szervezetekkel ugyanakkora hangsúlyt kap, mint korábban.

A tervek szerint egyébként jövő márciusában Orosházán rendezi meg a helyi NNÖ a XXIII. Anyanyelvi és Kulturális Napot a Békés megyei Német Önkormányzatok Szövetségével. A 2014-es batyus bálra is előkészülnek a képviselők. Jövőre, a január 18-i bálon a Karawanka együttes lehet az egyik fellépő,  a másik pedig a szári Német Nemzetiségi Tánccsoport.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.