- hirdetés -

Az Orosházi Foltvarró Egyesület megnyitotta egész éves munkáját bemutató kiállítását, amelyet egy foltos nappal is egybe kötöttek.

Mint minden novemberben, foltos napot idén is rendeztek. A november 9-i rendezvényen a környék foltvarrói gyűltek össze, ahol mintákat és ötleteket cseréltek. Néhány foltvarrásra specializálódott textilkereskedőt is meghívtak, akik nagy áruválasztékkal érkeztek, a foltvarrók nagy örömére.

Bőséges a választék, szép és egyedi munkákat készítenek belőle az ügyes foltvarrók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szép és egyedi darabokat készítenek a textíliákból az ügyes foltvarrók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi foltvarrók 10 éve működnek egyesületi formában, a csoportnak jelenleg 10-12 tagja van. Szerdánként találkoznak a művelődési házban, ezeken a foglalkozásokon új mintákat is tanulnak. Városi rendezvényeken mutatják meg munkáikat, iskolákban játszóházakat tartanak, valamint a környéken rendezett foltos napokon is részt vesznek.

– Szerintem igazán megnyugtató, teljesen kikapcsolja az embert, ugyanakkor mégis hasznos elfoglaltság a foltvarrás, mert gyönyörű lakástextíliákat, a mindennapokban is használható dolgokat készítünk – mondta Végváriné Gizella, a foltvarró csoport egyik tagja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.