- hirdetés -

Elismeréseket is kiosztottak az Egységes Szociális Központ (ESZK) dolgozóinak. És megünnepelték a szociális munka napját.

Habár csak a jövő héten, november 12-én lesz a szociális munka napja, Orosházán már most megünnepelték a jeles eseményt. Az ESZK a polgármesteri hivatalban 104 dolgozóját köszöntötte csütörtökön.

– Az elmúlt időszak sem volt könnyebb, mint az előző, hisz az ellátottak és a rászorulók egyre többen vannak Orosházán. Folyamatos készültségben vagyunk, hogy magas színvonalon láthassuk el azokat, akik hozzánk fordulnak – fogalmazott Vaszkán Erzsébet, az ESZK igazgatója.

Az ünnepséget negyedik éve rendezik meg, melyen az egész éves segítségnyújtás után egy napra megáll az élet, és köszönetet mondanak a szociális munkásoknak. A bölcsődésektől az idősekig mintegy 1000 ellátottat segít közel 170 dolgozó a város szociális ellátóközpontjában.

– Most ünnepeltük az orosházi üveggyártás 50 éves jubileumát. Az iparosodás révén fiatalokkal frissült a városi vérkeringés annak idején, mely a 2010-es években csapódott le: széles nyugdíjas réteg alakult ki Orosházán. Napjainkban gondozásuk fokozott felelősséggel jár, biztosítani kell a magas színvonalú ellátást – mondta el ünnepi köszöntőjében Zalai Mihály. Az alpolgármester kitért arra, hogy Orosházán a szociális gondoskodás új szakággal bővül: hamarosan indul a pszichiátriai és kényszerbetegek nappali ellátása.

Gyertyákkal a kezükben érkeztek a közönség elé a Református Két Tanítási Nyelvű Iskola színjátszói, akik szívhez szóló előadással kedveskedtek a meghívottaknak. Ezt követően kihirdették az év dolgozóinak és vezetőinek nevét, és átadták a díjakat is. Az elismerések mellett új helyre vándorolt az év telephelyének vándorserlege, melyet idén a Hajléktalanszálló kapott meg.

Az év dolgozói: Liszkai Zoltánné (Öreg Tölgy Klub), Angyal Sándorné (Gyöngyvirág Klub), Kun László (Tanyasegítés), Hegedűs Györgyné (Platán Idősek Otthona), Sirokmány Mihályné (Platán Idősek Otthona), Lakos Imre (Ezüst Fenyő Idősek Otthona), Fosztó Krisztián (Hajléktalan ellátás), Kósa Mihályné (Szolgáltató Egység), Gombkötő Nelli (Bölcsőde) lettek.

Nappali ellátás egység díjat Varju Jánosné,  bentlakásos ellátás egység kitüntetést pedig Sárkány Erzsébet kapott az év telephelyvezetője kategóriában. Az év szervezeti egység vezetője elismerésben Christiánné Grósz Flóra részesült.

A rendezvényt támogatta: Atalante Kft. Kaszaper, Hetényi Pékség Orosháza, Rétesbolt Orosháza, Szín-Vonal Orosháza, Sváb-Gasztro Kft. Debrecen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.