- hirdetés -

A Merian Foods Kft. vezetése arról tárgyal, hogy az oroszoknál is épülne egy ORSI feldolgozóüzem. Ettől várják a stabil hosszútávú együttműködést.

2012 decemberében írtunk arról, hogy az orosházi Merian Foods Kft. keleti irányban terjeszkedik, és Oroszország felé is egyre jelentősebb a kereskedelmi forgalma. Ezt bővítenék a jövőben.

A moszkvai bejegyzésű Dream Foods Kft. tulajdonosa a napokban Orosházán tárgyalt.

– Az elmúlt évben a Meriannal a piacépítésre helyeztük a hangsúlyt, amiben kiváló eredményeket értünk el. Azonban változnak az idők és követni kell a piaci mozgásokat – fogalmazott Mihail Szergejevics. – Most azon dolgozunk, hogy Oroszországban is gyárthassuk ezeket a kiváló orosházi termékeket. A befektető személye már körvonalazódik, most gazdaságossági számításokat végezünk – tette hozzá az orosz üzletember.

A Merian Foods Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy a Rex Ciborum termékek oroszországi értékesítésével meg vannak elégedve, de mivel ezek magas értékű árucikkek, így viszonylag kis volument vásárol egy vevő, ezért a logisztikai költségek a nagy távolságok miatt magasak.

– Ezért szeretnénk a prémium árucikkek mellé olyan terméket tenni, ami mennyiséget is produkál – ismertette az elképzeléseket Elekes Lajos. Hozzátette, az oroszok magas védővámokat alkalmaznak a saját piacuk védelme érdekében, így olcsóbb terméket nagyon nehéz bevinni az országba. – Ezért került szóba a kinti gyártás. A már meglévő piaci kapcsolatokat felhasználva, Merianos tulajdonrésszel alapítanánk közös vállalatot, és az Orosházán bevált technológiát alkalmazva ORSI márkanév alatt kint gyártanánk virslit. Ez a lépés hosszú távra is gazdaságossá tenné az együttműködést – mondta Elekes Lajos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.