- hirdetés -

Az orosházi festők műterme egész hétvégén nyitott kapukkal várta az érdeklődőket, az épület és az alkotótér mellett néhány művész legújabb munkájával is találkozhattak a látogatók.

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület október 19-én és 20-án tartott nyílt napot, amelyet 2007 óta már hagyományosan minden évben megrendeznek. Ezekkel az alkalmakkal a festők szeretnék kicsit közelebb hozni az emberekhez a művészeti munkát, megnézhetik hol és hogyan készülnek a képek, amelyekkel a kiállításokon találkozhatnak.

– A műterem egyrészt a közösségi helységünk, minden héten legalább egyszer találkozunk itt, megbeszéljük a szervezett dolgainkat, zsűrizzük a következő kiállításra a munkákat, másrészt alkotó műhely is, van aki itt dolgozik szinte minden nap – tudtuk meg F. Varga Máriától, az egyesület elnökétől.

Ecsetvonások - Horváth János legújabb alkotásán dolgozik (Fotó: Losonczi Dávid)
Ecsetvonások – Horváth János legújabb alkotásán dolgozik (Fotó: Losonczi Dávid)

A Zombai utca 63. szám alatti épület Orosháza első iskolája volt, majd húsz éve pedig a festők közösségi tere és alkotóműhelye. A nyílt napon volt olyan érdeklődő, aki egykori iskoláját szerette volna újra látni, a legtöbben azonban a festők alkotási folyamatára voltak kíváncsiak, illetve olyan amatőr alkotók is ellátogattak a nyílt napra, akik szakmai tanácsot kértek a művészektől.

A műterem falain a csoport egykori és jelen tagjainak képeit is megcsodálhatták, és a látogatók minden, a festők csoportját érintő kérdésre választ kaptak. Több orosházi festő elhozta legújabb munkáját is, amelyeket még nem látott a nagyérdemű. A kétnapos rendezvény sikeres volt, idén is szép számmal érkeztek látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.