- hirdetés -

A szófiai vébé nem a tervek szerint alakult, a cél most már az Európa-kupa.

Október elején rendezték meg Szófiában a KWU kyokushin karate világbajnokságot, ahol hat ország versenyzői kilenc férfi és öt női súlycsoportban mérték össze tudásukat. Magyarországot -80 kg-ban ifj. Zsiga Zsolt, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület Európa-bajnoka és a londoni világbajnokság ötödik helyezettje képviselte.

– Zsolt az első mérkőzését megnyerte a szófiai vébén, majd a bolgár Jorgov ellen küzdött a 16 közé jutásért. Sajnos itt kikapott a későbbi ezüstérmestől vitatható bírói döntés miatt – tudtuk meg shihan Zsiga Zsolt vezetőedzőtől.

A klub beszámolójából megtudtuk, hogy a versenyt a kyokushin történetében először 14 súlycsoportban rendezték, mert 2020-ban a tokiói olimpián bemutató sportágként szerepel. A világbajnokság erejét mutatja egyébként, hogy az orosz versenyzők 12 súlycsoportot nyertek, két súlycsoportban pedig ezüstérmet szereztek a 14 versenyzővel.

Az orosháziak kiválósága, ifj. Zsiga Zsolt gőzerővel készül a további megmérettetésekre. Legközelebb a november 16-i, londoni 5. Európa-kupán és a 37. British Openen képviseli Magyarországot, majd december 1-jén Moszkvában lép tatamira az Európa-Ázsia Kupa elnevezésű versenyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.