- hirdetés -

Hat éve, hogy nincs közöttünk, rá emlékeztek a pingpongosok, és versenyeztek egy jót. A hétvégén tíz asztalon pattogott a kaucsuklabda az Eötvös-csarnokban.

A PET BAU ASE Orosháza, a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség valamint a Kaucsuklabda Alapítvány hatodik alkalommal rendezte meg a Pintér Attila Emlékversenyt. A rendezvényt Jámbor Zoltán, a Békés megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke nyitotta meg. Bogdánffy Csaba, az orosházi asztalitenisz klub vezetőedzője köszöntötte a Pintér család jelenlévő tagjait, majd elismerést adott át a sportág kiemelkedő orosházi támogatójának, Muszkáné Gajdács Beátának.

A megnyitó után Bogdánffy Csabát, a Kaucsuklabda Alapítvány kuratóriumának elnökét kértük, hogy részletesebben beszéljen az országos ranglista versenyről és verseny névadójáról.
– Hat éve hunyt el Attila, aki nem csak az orosházi asztalitenisz sport kiemelkedő alakja volt, de csapattársam és barátom is. Halálával nagy űrt hagyott maga után. Akkor, a családdal egyeztetve elhatároztuk, hogy emlékére országos ranglista versenyt rendezünk minden évben – emelte ki Bogdánffy Csaba.

Az asztalitenisz sport kiemelkedő alakjára emlékeztek Orosházán (Fotó: Rajki Judit)
Becsei Réka jó teljesítményt nyújtott – az asztalitenisz sport kiemelkedő alakjára emlékeztek Orosházán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az első négy évben felnőtt és ifjúsági korcsoport számára rendeztük a seregszemlét. Tavaly váltottunk és mivel Attila komoly érdemeket szerzett az utánpótlás nevelésben is, így újonc és serdülő korosztály részére írtuk ki a versenyt. A rendezésben folyamatosan partnerünk a Magyar Asztalitenisz Szövetség. Külön büszkeség számunkra, hogy a Pintér Attila emlékverseny egyedülálló, hogy ilyen nagyságrendű és színvonalú versenyt máshol nem rendeznek – mondta el az elnök.

Az orosházi versenyhétvégére a nagymúltú és nagynevű egyesületek, mint a Statisztika, Postás, stb, mellett az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. Az U 11-es korcsoportban 36-an, az U13-ban 55-en és a serdülők közt 66-an álltak asztalhoz.

Szombaton az újoncok, vasárnap a serdülők mérhették össze tudásukat. A jó hangulatú és remekül szervezett verseny végén sokszor elhangzott a „jövőre, veletek, ugyanitt”.

Eredmények:

Az U 11 korcsoportban Becsei Réka főtáblára került csoportjából, ahol a nyolc közé jutásért 3-1 arányban vereséget szenvedett, de teljesítménye biztató a jövő szempontjából.

Az U 13 korcsoportban Szász Rita szintén főtáblás volt, ahol a Postás SE válogatott versenyzője Molnár Anna állította meg 3-0 arányú győzelmével.

Serdülő párosban Séllei Anett a ceglédi Orosz Adriennel az oldalán a nyolc közé jutásért kapott ki a verseny későbbi győztesétől a Szalai, Molnár duótól, akik egy fordulóval később meglepetésként a verseny favoritjának számító Fehér Zsófi, Nagypál Márta párost is megadásra késztette, akik így az ötödik helyen zárták ezt a versenyszámot.

Serdülő egyéniben Séllei Anett, Benkő Anett, valamint a kiemelt Fehér Zsófia révén voltunk érdekeltel. Az előbbi két versenyzőnk vereségét követően Zsófi kiemelkedő játékkal verte Béres Zsófiát (Postás SE), Göndör Fannit (Statisztika), majd az elődöntőben Petőcz Orsolyát (Postás SE), ezzel a döntőbe került.

A Serdülő ranglista első és második helyezettje óriási és színvonalas küzdelemben hétjátszmás mérkőzésen döntötte el a bajnoki címet, csatájukból jövőbeli páros társa Fehér Orsolya (Statisztika) került ki győztesen 4-3 arányban. A két lány bebizonyította, hogy a hazai serdülő korcsoport kiemelkedő versenyzői.

Zsófi fegyelmezett taktikus játékkal minden dicséretet megérdemel. Mivel utolsó éves serdülő versenyző a hétvégi Duna Kupán Szlovákiában és a novemberi Hungária Openen Szombathelyen az ifjúsági válogatott tagjaként képviseli sportágunkat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.