- hirdetés -

Szemeink a legfontosabb érzékszerveink, általuk kapjuk a világról alkotott kép nagy részét. Épségük és egészségük kiemelkedő fontosságú, többek között erre hívja fel a figyelmet a Látás Hónapja.

Országszerte októberben rendezik meg a Látás Hónapját, immár nyolc éve. A program célja, hogy bárki részesülhessen szakszerű látásvizsgálatban, melyet ennek kapcsán ingyenesen vehetünk igénybe. Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrés, vagy fogorvosi kontrollvizsgálat evidensé vált, addig szemünk világára alig fordítunk figyelmet, s már csak akkor keressük fel a szakembert, ha nagy a baj – vagy épp visszafordíthatatlan. A magyar statisztika is ezt támasztja alá.

120725_szemeszet_clap
Fontos a rendszeres szűrés

A megelőzés létfontosságú, mondja Kesjár Edit optometrista.
– Minden korosztály számára legkésőbb 2 évente – bár ez időszak rövidebb is lehet – ajánlott látásvizsgálaton részt venni! Gyermekeinkre is érdemes odafigyelni, hiszen számukra a felnőttkori látásuk szempontjából is fokozottan fontos az esetleges dioptriaigény mielőbbi felismerése és korrigálása is. Ezek hiányában akár visszafordíthatatlan látásromlás is kialakulhat náluk.

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. Így a megelőzés hosszútávon akár életet is menthet. Az akcióban részt vevő optikák a Látás Hónapja során ingyenes látásvizsgálat mellett sok más kedvezménnyel várnak minden érdeklődőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.