- hirdetés -

A hűvös idő beköszöntével sokan bekapcsolták a fűtést. A biztonságra már kevesebben ügyelnek.

A szakemberek szerint sokan az utolsó percre hagyják, vagy elmulasztják a fűtésrendszerek ellenőrzését, olykor a spórolás miatt. Ám éppen ezzel többletköltségeket idéznek elő a nem megfelelő tüzeléssel, és nem utolsó sorban a biztonságukat is veszélyeztetik.

A biztonságos tüzeléssel kapcsolatos sorozatunkban Jakó Sándor gázszerelő az egyik fontos tényezőként a lakás megfelelő légellátását emeli ki.

– Kéményes készülék esetén, legyen az vízmelegítő, gázkazán, de még a kandalló is ebbe a körbe tartozik, elengedhetetlen, hogy a megfelelő levegőcserét biztosítsuk a lakásban. Ellenkező esetben vákuum keletkezhet, aminek hatására az égéstermék visszaáramlik a lakásba, jobb esetben tartós fejfájást okoz, rosszabb esetben mérgezéshez vezethet. Például ha nem hagyományos ablakaink vannak, hanem korszerű légzáró ablakok, akkor légbeeresztő berendezéseket kell rászereltetni, ami biztosítja a plusz levegőt a készüléknek – hangsúlyozta a gázszerelő.

A helyiségek szellőző nyílásai akár életet menthetnek. Azokat télen se takarjuk, vagy ragasszuk le, hogy kint tartsuk a hideget, hiszen ezzel szintén a megfelelő szellőzést gátoljuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.