- hirdetés -

A kerékpáros akcióban 150-en vettek részt a térségben, este felvonulást tartottak városunkban is. 

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kilencedik alkalommal rendezte meg pénteken a Megvilágosodás Napját. A 2001-ben útjára indított kezdeményezés célja, hogy ráirányítsák a kerékpárral közlekedők figyelmét a világítás használatának fontosságára.

Az akcióhoz csatlakozott szervizekben és üzletekben október 4-én kedvezményes áron vásárolhatták meg a kerékpárosok a világító berendezéseket. Az első lámpához ajándékba kapták a hátsót, melyet a helyszínen lévő szakemberek díjmentesen fel is szereltek. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság igény esetén a kerékpárokat fényvisszaverő matricával látta el, a hiányzó küllő prizmákat díjmentesen pótolták.

A hiányzó prizmákat pótolták az esti, Kis Rozália rendőrfőhadnagy ellenőriz (Fotó: Losonczi Dávid)
A hiányzó prizmákat pótolták az esti felvonulás előtt, itt éppen Kis Rozália rendőrfőhadnagy szerel
(Fotó: Losonczi Dávid)

A pénteki akcióban négy orosházi üzlet vett részt, melyekben több mint kilencven vásárlót regisztráltak, az orosházi kapitányság körzetéhez tartozó további településeken mintegy hatvanan éltek a program nyújtotta lehetőségekkel – tudtuk meg Kis Rozália rendőr főhadnagytól. A résztvevők között ajándékokat is kisorsoltak.

– Az utóbbi időben úgy tapasztaltuk, hogy a kerékpárok nagy része szerencsére ki van világítva. Fontos azonban, hogy előre kerüljön a fehér vagy sárga lámpa, hátra pedig a piros – hangsúlyozta az orosházi kapitányság munkatársa.

Este figyelemfelhívó lámpafényes kerékpározás indult kilenc békési városban, köztük Orosházán is. Megyeszerte százak hívták fel a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedésre, városunkban mintegy húszan csatlakoztak a felvonuláshoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.