- hirdetés -

Súlyos betegség után, 45 éves korában elhunyt Pintér Tibor, a Kossuth Mezgé egykori diákja, tanára, igazgatója.

Pintér Tibor 1968. június 10-én született Orosházán. Általános iskoláját Gádoroson végezte. 1982-ben felvették az Orosházi Kossuth Lajos Mezgébe. Itt érettségizett kitűnő tanulmányi eredménnyel, majd jelentkezett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre, ahová a legmagasabb pontszámmal nyert felvételt. Kiemelkedő egyetemi eredményei mellett professzorai javaslatára genetikai kutatásokat végzett, publikált.

Pintér Tibor (1968 - 2013)
Pintér Tibor (1968 – 2013)

1992-ben megkapta mérnöki diplomáját, és az Országos Minősítő Intézetben kapott állást, genetikai kutatásokkal foglalkozott, amiről vezetői elismerően nyilatkoztak. 1999-ben hazakerült a családi házba, állást keresett. A Mezgéhez vonzotta a szíve, ahová felvették gyakorlati oktatás vezető tanárnak. A mindene volt az iskola, állandóan képezte magát, okleveles agrármérnökként megszerezte a mérnök tanári címet is. 2005-ben a Mezgé igazgatója lett, amit kisebb megszakítással 2009-ig vezetett.

Ezt követően a Közép-magyarországi Agrár Szakképző Központ főigazgatójának választották, közben 2010-ben megkapta a címzetes egyetemi docens címet. Országos szinten is elismert genetikus, szakember volt a szó nemes értelmében. Rendszeresen publikált és alkotott, kollégái tisztelték szakmai tudását. Idén tavasszal derült ki súlyos betegsége, amit méltósággal viselt és harcolt ellene, de a gyilkos kór erősebbnek bizonyult, és teste szeptember 18-án feladta a küzdelmet.

Országosan elismert genetikus szakember, a jövőt építő tervek embere volt. Emlékét családja, barátai, a szakmához értő munkatársai megőrzik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.