- hirdetés -

Az Erdei Zsolt nevével fémjelzett akadémia fiókegyesülete lett az Orosházi Ökölvívó Sportiskola.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az orosházi ökölvívósport. Az utóbbi években egy melléképületből kezdte újra a sportág helyi felépítését és népszerűsítését Erostyák Zoltán, aki az elmúlt hetekben megszerezte ökölvívó edzői képesítését Erdei Zsolt ösztönzésére. A lelkes munka gyümölcse most beérni látszik: a “Madárfészek” Erdei Zsolt Ökölvívó Akadémia orosházi fiókegyesülete lett az Orosházi Ökölvívó Sportiskola.

Az orosházi sportiskola június elején kezdte meg működését a régi ruhagyárban, az Előd utcán. Erdei Zsolt és az ökölvívó szövetség szakmai felügyelete mellett végzik a munkát, amelynek célja az utánpótlás tehetségek felfedezése, képzése és versenyeztetése.

Erostyák Zoltán edzőként több mint 40 gyerekkel foglalkozik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Erostyák Zoltán edzőként több mint 40 gyerekkel foglalkozik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Úgy gondolom, nekünk és Orosházának is nagy elismerés, hogy a “Madárfészek” fiókegyesülete lettünk. Természetesen ez hatalmas kihívás is, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. A gyerekek megfelelő felkészítése a legfontosabb, hogy akár az olimpiáig is eljussanak. A következő hetekben érkeznek majd hozzánk a szövetségtől, megnézik a munkát, amit itt végzünk – mondta el Erostyák Zoltán edző.

Az ökölvívó sportiskolában több mint negyven fiatallal foglalkoznak jelenleg. Megtudtuk, a sportágválasztó óta mintegy tizenöten csatlakoztak hozzájuk. Természetesen a versenysport mellett várják nemtől és kortól függetlenül azokat is, akik csak egészségük és kondíciójuk megőrzése érdekében szeretnének szakember által irányított ökölvívóedzéseken részt venni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.