- hirdetés -

Bemutatkozási, kapcsolatépítési lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára a Civilek Éjszakája. Hazánkban három éve rendezik meg, Orosháza most először csatlakozik a programsorozathoz.

Szimultán sakkverseny, önvédelmi és fegyverbemutató, kézműves foglalkozás kicsiknek: többek között ezt kínálja a résztvevőknek az orosházi Civilek Éjszakája. Szeptember 28-án az Alföld Gyöngye Hotelben várják az érdeklődőket.

A kikötés pusztán annyi, hogy olyan programot alkossanak a civil szervezetek, amely túlmutat a szokásos katalógus-, kiadvány- és szórólaposztáson, és élményeket, interaktivitást nyújt. Csak olyan rendezvénnyel lehet csatlakozni, amely politikailag teljesen független, és semmilyen tekintetben nem sérti más emberek érdekeit, alapvető emberi jogait.

2010-ben 72 budapesti és vidéki szervezet 51 helyszínen mutatkozott be országszerte a nagyközönségnek a Civilek Éjszakáján. Tavaly már közel 200 csatlakozó, összesen 250 együttműködő szervezet vett részt a kezdeményezésben.

Az orosházi Városmarketing Iroda az Alföld Gyöngye Szállodát üzemeltető Service4you-val közösen szervezi a helyi rendezvényt. Családi nap is kapcsolódik az itteni eseményhez, bemutatkozási lehetőséget biztosítva az orosházi szervezeteknek. Ennek társrendezvénye az Orosházi Tányéros Főzőverseny, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg ugyanezen a napon. Este a The Rockforce együttes, majd utánuk a Belmondo Zenekar játszik, de az orosházi tánccsoportok is fellépnek. Eddig közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, dr. Dancsó József polgármester vállalta a fővédnöki teendőket.

A rendezvény része az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek országos programsorozatnak, melyhez csatlakozva Orosháza is több program közül válogathattok szeptember utolsó hétvégéjén. Vasárnap este pedig nálunk is meggyújtják a Szent Mihály-napi tüzet, ahogyan teszik ezt 1300 másik, a programhoz csatlakozott településen. Részletekért klikkelj ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.