- hirdetés -

Határozott birkózást mutatva harmadikként zártak az orosháziak Kaposváron.

A hétvégén Kaposváron rendezték meg a 2013. évi Kötöttfogású Utánpótlás Birkózó Csapatbajnokságot, mely az 1997-96-95-ben születettek versenye volt kilenc súlycsoportban. Tizenhárom csapat nevezett az országos bajnokságra, melyen részt vett az Orosházi Spartacus Birkózó Klub is. A klub egyébként korábban csak egy alkalommal indult ezen a versenyen, mert hosszú évekig egyidőben rendezték a szabadfogású magyar bajnoksággal.

Kiválóan küzdöttek birkózóink Kaposváron (Fotó: egyesület)
Kiválóan küzdöttek birkózóink Kaposváron (Fotó: egyesület)

A hétvégi csapatbajnokságon a tizenhárom csapatot négy csoportba sorsolták, az elmúlt évi négy legjobb csapat volt a kiemelt. Az orosháziak a csoportban határozott birkózást mutatva megnyerték a Vasas és a Tatabánya elleni összecsapást is, majd a négy között a Kaposvárt is felülmúlták. Következett a Dorog csapata, akik a kilenc súlyból hat kötöttfogású válogatottat vonultattak fel. Tőlük sima vereséget szenvedtek a mieink, annak ellenére, hogy az egyes mérkőzések nagyon szorosak voltak. Az utolsó mérkőzésen az ellenfél az ESMTK volt. Szoros küzdelemben fej fej mellett haladtak, de a tipikusan kötöttfogású ellenfél felőrölte a Spartacus gárdáját, és végül 21-17-es pontozásos vereséget szenvedtek az orosháziak.

Hangya János edző elégedetten nyilatkozott a verseny után, hiszen a négy között az egyedüli szabadfogású klubként bronzérmet szereztek, és látványos, akciódús birkózást mutattak a fiatalok.
A harmadik helyen zárt orosházi csapat tagjai: Toll Attila, Rácz György, Ladjánszky Ádám, Antal Dániel, Hódi Kevin, Szél Balázs, Gelegonya Kristóf, Gajdán János, Kahr Kristóf (szegedi vendégjátékos).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.