- hirdetés -

A jótékonysági gálán az értelmileg sérült fiatalok számára gyűjt a Vadvirág Esély Klub.

Az összefogás erejében és az önzetlen támogatókban hisz a Vadvirág Esély Klub, ezért rendezi meg évről-évre nagy sikerrel jótékonysági bálját. A tavalyi rendezvény bevételéből egy, az érzékszervek stimulálására kiváló ún. Snoezelen-terápiás szobát valósítottak meg, az idei cél pedig az, hogy tornateremmel bővülhessen az intézmény – tudtuk meg Szokolai-Olasz Mónikától, az Egységes Szociális Központ Nappali Ellátásegység vezetőjétől. – A szeptember 21-i rendezvényre már két hónapja készülnek a klub értelmileg sérült fiatalja. Sokat gyakorolnak, hiszen táncot, szöveget egyaránt meg kell tanulniuk. Nagyon izgulnak azért is, mert Krizbai Tecával közös fellépésük lesz – emelte ki Szokolai-Olasz Mónika.

Krizbai Teca
Krizbai Teca

A Csillag Születik harmadik szériájában ismerté vált Krizbai Teca is várja már az orosházi fellépést. Noha már két éve, hogy megismertük az aranytorkú vak lányt a tehetségkutató műsor révén, Teca azóta is megállás nélkül énekel, zongorázik, zeneterapeutának készül és tagja a Never Give Up gospel kórusnak, amelyet a Nem adom fel alapítvány hozott létre fogyatékkal élők számára.

– Különleges este lesz az orosházi, hiszen a gondozottakkal közösen lépek fel, a Valahol Európában musicalből adunk elő részleteket. Egyetlen közös próbánk lesz, így szép kihívás előtt állok, már nagyon várom. Szólót is énekelek, többek között a Talán és a Nem szabad félni című dalokat, ez utóbbi különösen közel áll hozzám – sorolja Teca, aki a közös fellépést követően önálló műsorral is szórakoztatja a nagyérdeműt.

Amikor Tecát arról kérdezem, mennyire nehéz nem látóként boldogulni a látók világában, derűsen felel. – Sikerült beilleszkednem a látó világba, ami annak is köszönhető, hogy rengeteg segítséget kapok a családomtól és a barátaimtól. Nem azzal foglalkozom, hogy vak vagyok, hanem azzal, hogy éljem, élvezzem az életet, hiszen, ha már fel kell kelni, akkor miért ne tegyem mosolyogva – feleli Teca.

A tehetséges lány egészen pici kora óta a zenének él, hétévesen közölte a szüleivel, ő bizony énekes lesz. A nagy kedvenc Szandi, az ő dalait énekelte először, akkor még csak családi körben. Ma viszont fellép templomban, falunapokon, jótékonysági gálákon egyaránt, mindig jól érzi magát, és élményekkel gazdagodik, miközben maga is élményt ad az őt hallgatóknak, legközelebb az orosházi közönségnek.

A Vadvirág Esély Klub jótékonysági bálja szeptember 21-én a Táncsics Sportcsarnokban lesz, az este 7 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit szerettel várnak, jegyek válthatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.