- hirdetés -

Erős szezon, sok foglalás, és minőségi előrelépés – jól alakul az Alföld Gyöngye Hotel idei éve.

A szigorú hazai szabályrendszer mellett az uniós irányelveknek is megfelelve történik a szállodák minősítése, több lépcsőben, számos feltételnek kell megfelelni a csillagokért. Az Alföld Gyöngye Hotel idén jelentős minőségi előrelépést tett, várhatóan megkapja ugyanis a háromcsillag Superior minősítést.

– Elértük a szükséges pontszámot, így információink szerint megkapjuk a minősítést, az erről szóló hivatalos értesítés, és a védjegytábla még ebben a hónapban várható – tudtuk meg Kauser Gábor szállodaigazgatótól.

A minősítés jelzi, a hotel vendégei minden olyan szolgáltatást élvezhetnek, amit egy háromcsillagos szálláshely nyújthat, sőt többet is. A hotel ugyanis sok olyan követelménynek megfelel, amelyek már a négycsillagos kategóriába tartoznak. Ezért járt tehát a Superior jelző, de nem pályáztak a négycsillagra, mivel a szobák nem légkondicionáltak.

– Keressük a pályázati lehetőségeket, amelyek segítségével elvégezhetők a hiányzó fejlesztések. A cél, hogy az Alföld Gyöngye Hotel megszerezze a négycsillagos minősítést – emelte ki Csizmadia Gergely, a hotelt működtető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A hotel a júliust és az augusztust is pozitív eredménnyel zárta, és jó eséllyel pozitív lesz a mérleg év végén is. A főszezon két legjelentősebb hónapjában, júliusban és augusztusban közel háromszor annyian szálltak meg, mint tavaly. Csizmadia Gergely szerint ez egyrészt annak köszönhető, hogy 2012 végétől a Service4You Management Kft. végzi a hotel vendégeinek szervezését; másrészt családbarát szolgáltatásokat (például gyerekfoglalkoztató, hotelkönyvtár) is kínálnak.

Megtudtuk, idén eddig mintegy 4 millió forint idegenforgalmi adóbevételt generált az Alföld Gyöngye Hotel, ez az államtól igényelhető kiegészítésekkel együtt 10 millió forintos nagyságrendű idegenforgalmi adóbevételt jelent Orosháza számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.