- hirdetés -

Idén ünnepli 100 éves fennállását az Orosháza és Körzete Méhész Egyesület. Szeptember 14-én szakmai előadásokkal, mézkóstolással és kiállítással várják az érdeklődőket a főtéren és a városházán.

A centenáriumi rendezvényt szeptember 14-én 10 órakor a városháza nagytanácskozó termében nyitja meg fővédnökként a város polgármestere, Dr. Dancsó József, valamint dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és dr. Mészáros László, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. A program keretében szakmai előadásokkal várják a méhészeket. A nagyteremben 10.30-tól Orosháza 100 éve a méhészetben címmel indul az előadássorozat, majd a méhészet és az agrárium kapcsolata, illetve a méhmérgezés és kártérítés témakörök következnek.

A főtéren is mozgalmas lesz a szombat. Felvonul a mézkirálynő, különböző mézeket és mézes készítményeket kóstolhatunk, lesz vásár, valamint fellépők sora: az orosházi fúvósok mellett tánc- és énekcsoportok, a Bokréta Népdalkör, valamint a Folkográfia ad műsort.

A szakmai múltat kiállítás mutatja be a nagyérdeműnek, és eldől az is, melyek a legjobban sikerült gyerekrajzok. Az egyesület felhívására valamennyi orosházi iskolából, és több óvodából is neveztek mézről, méhészetről szóló rajzokat. A közel 300 pályamunka közül Pribék Endre rajztanár választotta ki a legötletesebb és legszebb kivitelezésű rajzokat. Szeptember 14-én a legjobbakat jutalmazzák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.