- hirdetés -

Vérfrissítés történt a művelődési központ szakköreiben egy 30 millió forintos pályázatnak köszönhetően.

Egy pályázat segítségével olyan szakok is működtek az előző tanévben, és a tervek szerint idén is folytatják munkájukat, amelyek korábban hiányoztak a palettáról. Tűzzománc készítéshez kemencét vásároltak, a textilfestőknek varrógépeket, és minden egyéb eszközt, ami az induláshoz kellett. Ezen kívül néptánc, ének és színjátszás szakkörök ingyenes foglalkozásain vettek részt gyerekek és fiatalok, összesen százan.

A Petőfi Művelődési Központban a foglalkozásokat heti rendszerességgel szakképzett vezetők tartották. A projekt keretében a résztvevők tanulmányi kirándulásokat tettek, versenyeken minősítést szereztek. A tanév során fellépéseik voltak, előadásokat hoztak létre, kiállítások révén mutatkoztak be. A nyár folyamán hatnapos bentlakásos táborban vettek részt a Tisza-tónál.

A gyerekek megmutatták a projektzárón, mit tanultak a szakkörökön (Fotó: Rajki Judit)
A gyerekek megmutatták a projektzárón, mit tanultak a szakkörökön (Fotó: Rajki Judit)

Móroczné Pataki Gabriella pályázatért felelős művelődésszervező ünnepélyes projektzáró rendezvényen számolt be az elért eredményekről. Az eseményt augusztus 29-én tartották, ahol bemutatkozott mind az öt szakkör a kreatív iparban előállított projekttermékekkel. – A projekt révén olyan közösségeket sikerült létrehoznunk, melyek szorosan kapcsolódnak a művelődési házhoz, a városhoz, a helyi kultúrához – összegez Pusztai Lajos igazgató. Nevesítve, ha a Csengettyű, Kisharang néptánccsoportok nevét halljuk, vagy a Starlet énekeseit látjuk szerepelni, róluk van szó, akárcsak a Piruett csoport kis és nagyobb tagjairól.

A „Kultur-lurkók” nevű pályázat mintegy 30 millió forintot hozott az intézménynek a művészetek ezen ágaival való megismerkedésre, és 100%-ban fedezte a költségeket.

A „Kultur-lurkók” – A kreatív ipar megvalósulása az orosházi közművelődésben című projekt a TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0152 pályázat keretében valósult meg, az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.