- hirdetés -

Napi két edzés és rengeteg taktikai elem gyakorlása. Ezek a fő feladatok a héten a birkózóknak.

Nem fogadta túlságosan kegyeibe az időjárás az Orosházi Spartacus Gyopároson edzőtáborozó birkózóit. Azonban borús idő ide, hűvös szél oda, a gyerekek, edzett birkózóhoz méltón, keményen és vidáman teszik a dolgukat, napi két edzéssel készülnek az őszi szezonra. A táborról és a klub terveiről Jeszenszky P. László edző beszélt.

– Júniusban kezdődött a felkészülési időszak, amikor napi két edzésen vettek részt a gyerekek. Ennek a felkészülési szakasznak a lezárása a mostani egyhetes gyopárosi edzőtábor. Nagyon jó és a felkészülés szempontjából is hasznos, hogy ki tudjuk használni a Gyopárosfürdő adta lehetőségeket. A gyerekek energiája kimeríthetetlen, amint vége az edzésnek, máris rohannak a vízbe. Itt is lakunk, a valamikori úttörő tábor helyén működő kempingben, innen járunk be a strandra a napi két edzésre és az azt követő lazításra, úszásra, pancsolásra.  Mindenki egészséges, jó kedvvel és kellő intenzitással dolgozik – vázolta fel az edző.

A év eddig eltelt időszakában négy versenyző vett részt világversenyeken. Ők a nagyobbak, számukra jószerével véget is ér a szezon, ők már a tavaszi megmérettetésekre készülnek.
– Más a helyzet a kisebbeknél. Nekik lesz még idén Magyar Bajnokság, Diákolimpia és több jelentős verseny. Az edzőtábor végeztével most már újra beáll a régi rend és a teremben, napi egy edzéssel folytatjuk a munkát – mondta Jeszenszky P. László.

A nehezét tehát elvégzik, részben elvégezték a birkózók, bízzunk benne, hogy az előző évekhez hasonlóan, majd számos éremben, győzelemben mutatkozik a gyümölcse.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.