- hirdetés -

Állami kitüntetést kapott Krisztován Anna, az Orosházi Élet felelős szerkesztője.

Kollégánk augusztus 19-én a néprajzi múzeumban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől vette át a Magyar Ezüst Érdemkereszt Kitüntetést.

Egy ilyen díj nem jön csak magától. Ki terjesztett fel?

– Sejtésem van, de erről nem kaptam tájékoztatást. Egy biztos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök adományozza az elismerést. A miniszterelnöki hivataltól másfél hete kaptam levelet, amiben megkérdezték, hogy elfogadnék-e állami kitüntetést, mert ebben az esetben elbírálásra terjesztik fel. Nagyon meglepett a dolog, de megtiszteltetésnek tartom, így elfogadtam.

Mi szerepelt az indoklásban?

– A közösségi tájékoztatás terén végzett áldozatos munkájáért – ez áll a kereszt mellé kapott díszes mappában.

Krisztován Anna átveszi a kitüntetést Navracsics Tibortól
Krisztován Anna átveszi a kitüntetést Navracsics Tibortól

És te hogyan látod, miért kaptad?

– Nehéz kérdés. Közel 20 éve dolgozom újságíróként, ez idő alatt sok mindennel foglalkoztam már. Talán ezt a munkát ismerte el az, aki felterjesztett.

Változtat valamit ez az elismerés az életben, a munkában?

Az életben nem. A munkában talán azt, hogy még magasabbra teszi a mércét, mint eddig. Navracsics Tibor beszédében elmondta: jó, ha tudjuk, hogy ezt a kitüntetést nem egyedül azok kapták, akiknek átnyújtották. Ahhoz, hogy érdemesek legyünk ilyen elismerésre, kell az a környezet, ahol dolgozunk, kell a család, ami biztosítja a hátteret és kellenek a lehetőségek, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ezzel a gondolattal én magam is egyetértek, ezért hálás vagyok mindenkinek, aki ezen az úton segített.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.