- hirdetés -

Az orosházi búvárúszó két számban is döntős volt az oroszországi világbajnokságon, és több egyéni csúcsot is megdöntött.

A kitűnő búvárúszó a kolumbiai Világjátékok után csak néhány napot pihent, és máris utazott Kazanyba, egy újabb világversenyre. Csilla a Világjátékokon két hatodik helyet gyűjtött be, amivel nagyon elégedett volt. De mit várt magától a vébén?

Károlyi Csilla Kazanyban is kiválóan versenyzett
Károlyi Csilla Kazanyban is kiválóan versenyzett

– Szerettem volna azokat az időket megúszni, amiket Caliban sikerült. Tudtam, hogy helyezésben nem lesz könnyű felülmúlni a Világjátékokat, mert a vébén sokkal több ország versenyzője van ott, így keményebb a mezőny is – mondta az orosházi Eötvös DPSE búvárszakosztályának versenyzője.

Csilla Kazanyban három számban állt rajtkőre, és kettőben döntőbe is jutott.
– 200-on mindössze két tizeddel maradtam el a kolumbiai időmtől a döntőben, így a 8. lettem. De nem bánkódom, mert egy vb döntő mindig nagy eredmény. A 100 méter kellemes meglepetés volt nekem is, hiszen itt nagyon erős volt a mezőny, és hetedik lettem, ráadásul javítottam az eddigi legjobb időmön. Akárcsak az 50 méteren, pedig ez a táv távol áll tőlem, túl rövid és gyors nekem. De úgy voltam vele, ha már ott vagyok, elindulok. Végül 11. lettem, ami az ellenfeleket ismerve teljesen reális eredmény – értékelt.

Elmondta, hogy a váltó egyik tagja nem utazott ki Oroszországba, így nem volt meg a csapat, ezért itt nem is indulhattak. Csilla már itthon van, augusztusban pihenőt kapott. Szeptemberben viszont újra versenyez, immár hazai medencékben.

Eredmények:

100 m uszonyos úszás: 7. hely 41,06 – egyéni csúcs

200 m uszonyos úszás: 8. hely 1:32,92 – két tizeddel elmaradva a Caliban úszott országos csúcstól

50 m uszonyos úszás: 11. hely 18,90 – egyéni csúcs

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.