- hirdetés -

Ghymes koncert, egész napos népzenei és néptánc bemutatók, kézművesek, kirakodóvásár és este átadják az üveg vadkörtefát.

Egész napos ingyenes program lesz a főtéren augusztus 17-én. A Nemzetközi Népzenei és Néptánc Találkozó keretében az orosháziak mellett kistérségi és nemzetközi népzenészek és néptáncosok is bemutatkoznak. Délelőtt 10.30-kor az orosházi Bokréta Népdalkör műsorával kezdődik a program, majd két pusztaföldvári együttes, a Földvár Citerazenekar és a Búzavirág Népdalkör mutatkozik be, őket követi a tótkomlósi Komlós Táncegyüttes. Az egy órás ebédszünet után 13 órától színpadra lép a Kurtics Citerazenekar (Nagyszénás), a Nefelejcs Népdalkör és Citerazenekar – Csorvás, a Rónasági Citerazenekar (Kisiratos – Románia), az Aranyvessző Népdalkör (Nagyszénás), és a Délibáb Citerazenekar (Kisiratos- Románia).

Bakos Bettina és Kacsó Hanga népzenei műsorral áll színpadra 14 órától, őket a Berbécs Zenekar követi, majd 16 órától Népi gyermekjátékok következnek. A vajdasági Szenttamási Bárd Művelődési Egyesület tambura és néptánc műsora után az orosházi Csengettyű, Kisharang, és Harangos Néptáncegyüttes előadása következik. A szervezők egy táncházzal is kedveskednek a jelenlévő közönségnek, hiszen így nem csak csodálói lehetnek a néptáncnak, de ki is próbálhatják azt 18.30-tól az üveg vadkörtefánál.

Az egész napos rendezvény miatt augusztus 17-én 6 és 23 óra között a Mikszáth Kálmán utcai behajtót lezárják.

A Ghymes zenekar élő koncertjét 20.30-tól láthatja és hallhatja a közönség. Az együttes idén 29 éves, zenéjükért a két alapító tag, Szarka Gyula és Szarka Tamás Kossuth-díjat kaptak 2011-ben.  A felvidéki származású zenészek muzsikája olyannyira egyedülálló, hogy stílusát egyszerűen csak Ghymes-zeneként emlegetik.

A koncert után az üveg vadkörtefa, Orosháza alapítási emlékművének átadó ünnepségén vehetnek részt az érdeklődők, ahol dr. Dancsó József polgármester mond majd beszédet. Az egész napos rendezvény záró műsorszáma az Orosházi Főtér fény- és hangjátéka lesz 22 órától.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.