- hirdetés -

Most még szomorú, de azt mondja, folytatja. Hazaérkezett a kolumbiai Világjátékokról az erőemelő Szabó Ágnes.

„Még mielőtt hibáztatna bárki valakit: senki más nem tehet erről, csak is én. Imre bácsi mindent megtett, én rontottam el. A melegítőben megsérült a vállam. Nagyon sajnálom, és elnézést kérek mindenkitől.” – ezt írta múlt csütörtökön az Orosházi Toldi SE facebook oldalán Szabó Ágnes. Az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként jutott ki a kolumbiai Világjátékokra, de mint ahogy már arról beszámoltunk, nem úgy sikerült a megmérettetés, ahogy tervezte. Ági válla a fekvenyomásnál melegítés közben megsérült, így fel kellett adja a versenyt.

Kedden délután már az orosházi edzőteremben beszélgettünk vele és edzőjével, Musztafa Imrével. Az orosházi erőemelő azt mondja, nagyon elkeseredett a kolumbiai történések miatt, de menni kell tovább.

Szabó Ági keze a bemelegítésnél sérült meg (Fotó: Toldi Se Facebook)
Szabó Ági keze a bemelegítésnél sérült meg
(Fotó: Toldi Se Facebook)

– Úgy éreztem, hogy a felkészülésem jól sikerült, de sajnos a versenyen ezt nem tudtam megmutatni. Guggolásban 222,5 kg-ot értem el, de már sokat erőlködtem itt, lehet, ez is probléma volt. A fekvenyomásnál 172,5 kg-ot kértem kezdősúlynak, azonban a bemelegítésnél a vállam megsérült. Ekkor már nem volt lehetőség, hogy másik súlyt kérjünk, megpróbáltam, de nem tudtam megnyomni. Mivel nem volt itt érvényes gyakorlatom, kiestem – idézte fel a versenyt Szabó Ágnes.

Az orosházi sportoló szerint a kolumbiai Világjátékok volt számára az úgynevezett nagybetűs verseny.
– Itt kellett volna megmutatnom, amit tudok, de sajnos ez nem sikerült. Először nagyon elkeseredtem, még szólni sem akartam senkihez, de az edzőm bátorított, hogy folytatnom kell, menni kell tovább. Nem adom fel, pénteken már az Európa-bajnokságon indulok. A sors iróniája, hogy éppen fekvenyomásban versenyzek. Próbálok mindent megtenni ami tőlem telik, illetve a sérülésem engedi – hangsúlyozta az orosházi versenyző.

„Érezte, hogy baj van”

Az orosházi erőemelő edzője, Musztafa Imre szerint már az nagy eredmény, hogy kijutott Ági a Világjátékokra, de persze ő is szomorú a történtek miatt.
– Nem úgy sikerült a kolumbiai verseny, ahogy terveztük, eléggé szomorú vagyok. Ahogy mesélte ő is, a bemelegítéskor sérült meg. Érezte, hogy baj van, odaszaladtam, de már nem tudtam mit tenni, a súlyon nem változtathattunk. Nagyon elkeseredett volt Ági, azt kérdezte, szükség van-e még rá egyáltalán. Biztattam, hogy ez egy verseny volt, amire felkészült becsülettel, és már az nagy eredmény, hogy kijutott a nem olimpiai sportágak legnagyobb világversenyére. 2005 óta nem volt magyar erőemelő Világjátékokon – emelte ki Musztafa Imre.

A vezetőedző az Európa-bajnokságon érmet vár Szabó Ágitól, bár tudja, nincs könnyű helyzetben versenyzője.
– A sérülés mellett fejben is rendet kell tenni. Igencsak hitehagyott most Ági, fel kell pörgetni. Nem tudom, mi lesz az Eb-n, de szeretném, ha érmes helyezést érne el. Biztos vagyok abban, hogy mindent megtesz a jó eredményért – tette hozzá az Orosházi Toldi SE elnöke.

A Fekvenyomó Európa-bajnokságot augusztus 8-a és 10-e között rendezik meg Szlovákiában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.