- hirdetés -

Augusztusban kezdik, szeptemberben már be is fejeznék a tető felújítását. Egyházi és önkormányzati forrásból több mint 11 millió jut a rekonstrukcióra.

A református templom csaknem 100 éves épületének tetőszerkezete évek óta meglehetősen rossz állapotban van. A felújítást két éve kezdték, ekkor a torony tetőszerkezetét renoválták. A teljes rekonstrukcióra azonban nem volt elég pénz, első körben csak a legsürgősebb problémákat orvosolták.

Idén az egyházkerület 9 millió forint, utófinanszírozásos segítséget nyújt az orosházi egyházközségnek a felújításhoz. Utóbbi szintén hozzájárul a költségekhez, emellett az önkormányzat 2 millió forintos, éves támogatását is erre a célra fordítja a gyülekezet, így több mint 11 millió forint áll rendelkezésre az új tetőhöz.

Az építkezés a tervek szerint még augusztusban megkezdődik. Az állványok felállítása után az eddig még fel nem újított tetőt teljesen lecserélik, a munkálatokat szeptember végéig be is fejeznék.

A vasárnapi istentiszteleteket a felújítás idején a Táncsics utcai református gyülekezeti házban tartják, ahová 10 órától várják a híveket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.