- hirdetés -

Az orosházi búvárúszó két számban is hatodik lett a Világjátékokon. Hazaérve mesélt élményeiről, de sok pihenést nem kapott, hiszen már Oroszországban van, a világbajnokságon.

A Világjátékok légköre és hangulata már nem volt újdonság Csillának, hiszen a kolumbiai Caliban rendezett világverseny már a harmadik volt neki.

– Nagyon jó dolog, hogy a nem olimpiai sportágak számára is szerveznek egy ilyen magas színvonalú eseményt. Mivel a verseny első két napján szerepelt a búvárúszás, ezért lehetőségünk volt részt venni a megnyitó ünnepségen, ahol telt ház, 50 ezer ember előtt vonulhattak be az országok és sportolóik – kezdi mesélni élményeit Csilla. – A stadion körül is nagy tömeg várt minket, minden csapatot nagy ováció fogadott. Ez hatalmas élmény volt, hiszen egy Eb-n, vb-n nincs ilyen, legalábbis a legtöbb sportágban. A megnyitó ünnepségen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge is beszédet mondott, ami már alapból komoly rangot ad a Világjátékoknak. A vendéglátó ország kitett magáért, nagyon színvonalas műsort nyújtott és hatalmas tűzijátékkal zárta az ünnepséget – mondta az orosházi sportoló.

Károlyi Csilla a döntők helyszínén Caliban
Károlyi Csilla a döntők helyszínén Caliban

A hosszú út és megnyitó ünnepség után nem volt sok idő a pihenésre. Másnap már korán reggel megkezdődtek az előfutamok Csillának, a 200 méteres uszonyos úszással.
– A 200 méteres uszonyos úszás előfutamai során egy másodperccel megjavítottam az országos csúcsomat és így kerültem a döntőbe, ahol a délelőtti időmtől 3 tizeddel elmaradva hatodikként értem a célba. Nagyon örültem az eredménynek, de kis idő után már indult is a női váltók döntője, ahol Székely Lillával, Senánszky Petrával és Debreczeni Hajnalkával szintén a 6. helyen végeztünk. Kis szerencsével a 4-5. helyet is elérhettük volna, de nem vagyunk csalódottak. Számomra a váltóúszás mindig nagy élmény, én szoktam befutóként úszni, ahol felülmúlva önmagamat mindig jó időt teljesítek, ez most is sikerült. Úgy gondolom, mindenki hozta a tőle elvárt eredményeket. Nekem a célom az volt, hogy a legjobb nyolc közé kerüljek mind az egyéni mind a váltó versenyszámomban, ez sikerült is – adott rövid elemzést Károlyi Csilla.

A körülményekről szólva elmondta, hogy a kolumbiaiak igyekeztek a legjobbat kihozni a szervezés terén is. A búvárúszó versenyszámok zökkenőmentesen zajlottak, a helyi emberek nagyon kedvesek, segítőkészek voltak.

Csilla hétfőn este ért haza, és kapott egy kis pihenőt, amit ki is használt. Azonban szombaton reggel már indult az oroszországi Kazanyba, ahol a búvárúszó világbajnokságot rendezik. A kiváló orosházi sportoló 200 m, 100 m illetve 50 m-es uszonyos úszásban indul majd a vébén. Szorítsunk neki!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.