- hirdetés -

Erostyák Zoltánt jelölték példaképnek a Médiaunió Alapítvány 2013-as társadalmi célú kampányán.

A hétköznapi hősök köztünk élnek, akik saját életükkel példát mutatnak a körülöttük élőknek. A Médiaunió Alapítvány 2013-as társadalmi célú kampánya, a „Jó embert keresünk – Keressük Magyarország példaképeit”. A Facebookon találkoztunk a hírrel, hogy közösségépítés, aktív állampolgár kategóriában jelölték Erostyák Zoltánt.

A honlapon így írnak róla: „Erostyák Zoltán egy személyben pedagógus, muzeológus és ökölvívó edző. Aktív lakója városának, azon emberek közé tartozik, akik nemcsak beszélnek, hanem cselekednek is. Az ő kitartása és elhivatottsága példa lehet minden egészséges és nem egészséges ember számára, Zoltán ugyanis cukorbeteg. Egy melléképületből 5 évvel ezelőtt saját költségen kialakított teremben tartott ökölvívó edzéseket. A termet saját pénzéből fejlesztette, és természetesen a hozzá járó tanítványoknak sem kellett fizetni. Több diák köszönheti neki és az edzéseknek sikeres felvételijét a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. A fiatalok itt megtanulták, hogy mi az a kitartás, önfegyelem, a kemény munka és közösségi szellem.”

Erostyák Zoltán muzeológus az új vitrinekben rendezi a kiállítási tárgyakat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Erostyák Zoltán muzeológusként is tevékeny (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Időközben kinőtték a melléképületet, és az Orosházi Küzdősport Centrumon belül létrehozták az ökölvívó szakosztályt. Zoltán megszerezte az ökölvívó szakedzői képesítést, így a fiatalok már versenyeken is megmérettethetik magukat.

A fent említettek mellett Zoltán a Táncsics gimnázium történelem tanára, valamint a Szántó Kovács János Területi Múzeumban is dolgozik muzeológusként. Munkájából adódóan a hagyományőrzés fontos szerepet játszik életében, a Harangos Néptáncegyüttesnek is aktív tagja.

A jelölést így indokolja írója; a jó emberek azok, akik a saját településükön belül önzetlenül, csendben csak teszik a dolgukat, példát állítva társaiknak.

Ha Te is úgy gondolod, hogy ilyen egy jó ember, itt szavazhatsz Erostyák Zoltánra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.