- hirdetés -

Az orosházi erőemelő deréksérüléssel küzd, de azt mondja, mindent megtesz a jó eredményért.

Két orosházi sportoló vesz részt a kolumbiai Caliban zajló IX. Világjátékokon. Károlyi Csilla sikeréről már beszámoltunk, a búvárúszó előbb a 200 méteres felszíni távon végzett hatodikként, majd kiegészülve Székely Lillával, Senánszky Petrával és Debreczeni Hajnalkával, a 4X100 méteres váltó tagjaként ugyancsak hatodik helyezett lett.

Csütörtökön az erőemelő Szabó Áginak szurkolhatunk. Az orosházi versenyző a Toldi SE facebook oldalán jelezte, hogy augusztus 1-jén, 18 órától kezdődik a versenye, a Világjátékokról élőben közvetít a Digisport1 csatorna. Ági szerint komoly ellenfelei vannak, de mindent belead majd.

Szabó Ágnes heti öt edzéssel készül a Világjátékokra (Fotó: Rajki Judit)
Szabó Ágnes heti öt edzéssel készült a Világjátékokra edzőjével, Musztafa Imrével (Fotó: Rajki Judit)

– A derekam megsérült az utolsó edzésen, szerencsére nem porckorong, hanem izomsérülés, de nem tett jót a hosszú repülőút sem. A magyar csapattal jött egy masszőr és egy orvos is, mindketten megnézték tegnap a derekamat. Úgy érzem, már az nagy dolog, hogy kijutottam a Világjátékokra. Erős ellenfeleim vannak, ukrán, orosz, amerikai versenyzők, akik jóval előrébb járnak, mint mi, de mindent megteszek a jó eredményért. Szerencsére az időátállással nem volt gondom, a szervezéssel viszont nem vagyok megelégedve, mert rendszertelenek. A közbiztonság sem a legjobb, de megfelelő számú rendőrt biztosítottak – nyilatkozta az OrosCafénak Szabó Ágnes.

Az erőemelő edzője, Musztafa Imre is ott van Caliban. Korábban ő azt mondta, szeretné, ha az első nyolcba bekerülnének. Részleteket erről itt találtok, csütörtök kora este pedig szurkoljunk Szabó Áginak.

Hazánk egyébként 98 fős delegációval vesz részt a nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi seregszemléjén Kolumbiában. A búvárúszás és erőemelés mellett többek közt fallabdában, íjászatban, siklóernyőzésben, ritmikus gimnasztikában, strandkézilabdában és szumóban versenyeznek sportolóink.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.