- hirdetés -

Az orosházi testépítő fiatalember táplálékkiegészítőkkel és sok munkával érte el a remek eredményt.

A Natural Testépítő Országos és Nemzetközi Bajnokságon junior kategóriában második helyezést ért el Szűcs Norbert. A versenyt Tatabányán rendezték június 29-én. Az orosházi testépítőnek ez volt az első megmérettetése, csaknem 9 hónapos felkészülés előzte meg a bajnokságot.

Norbert 2009 novembere óta jár edzőterembe, előtte hat éven keresztül versenyszerűen karatézott, majd 2008-ban egy bokatörés és a hosszadalmas felépülés miatt kénytelen volt abbahagyni a küzdősportot. Mivel a mozgás hiányzott a mindennapjaiból, lement testvérével az edzőterembe, és megtetszett neki ez a fajta sport.

Szűcs Norbert jobbról a második (Fotó: Tembel Norbert)
Szűcs Norbert jobbról a második (Fotó: Tembel Norbert)

A testépítő verseny ötlete tavaly nyáron kezdte foglalkoztatni, az edzőtársak biztatására figyelemmel kísérte a versenynaptárakat. Szakember véleményét is kikérte, érdemes-e elindulnia egy efféle megmérettetésen, hiszen hosszú és megterhelő felkészülés előzi meg a versenyeket. A bajnokságra tavaly október óta heti hat edzéssel készült az Oros-Koko Sportban, valamint heti rendszerességgel járt Szegedre Eszteró Zsolt személyi edzőhöz, aki 2010-ben amatőr testépítő világbajnok volt.

A versenyen csak natural testépítők indulhattak, tehát akik az edzések mellett kizárólag táplálék kiegészítő és diéta segítségével érik el eredményeiket. Ezt olyannyira komolyan veszik, hogy dopping-tesztnek is alávetik a versenyzőket.

Norbi elmondása szerint a testépítéshez, mint minden sporthoz akarat kell, kitartás, és türelem, hiszen a testépítés lassú folyamat.
– A testépítés és a versenyre való felkészülés során az embernek változik az egész életszemlélete – mondta Szűcs Norbert. – Sok minden átértékelődik, és megtanul értékelni addig hétköznapinak hitt dolgok.

A fiatal orosházi testépítőnek a Világbajnokság dobogós helyezése a végső célja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.