- hirdetés -

Szó esett a vállalkozóvá válás lépcsőiről, de a felmerülő kérdésekre is válaszoltak a Széchenyi Programiroda munkatársai a keddi tájékoztatón.

Nem csak orosháziakat, hanem a kistérségből is vártak érdeklődőket a házigazda Civil Információs Centrum orosházi irodájába kedden délután, ahol a jelenleg futó pályázatok mellett arról is szó esett, hogyan zajlik a legfrissebb, fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázat.

Utóbbi Európai Uniós forrásból, országosan közel 5 milliárd forintból, nagyjából 1500 pályázó támogatására nyújt lehetőséget. Száz százalékos, vissza nem térítendő támogatásról van szó, egyéni vállalkozóknál 3, míg társas vállalkozás esetén 6 millió forintra pályázhatnak a 18 és 35 év közötti fiatalok.

– Érdekli a fiatalokat ez a lehetőség, és eddig többnyire pozitív visszajelzéseket kapunk – mondta Borbély Sándor, a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója. Azt is hozzátette, munkájuk része, hogy folyamatosan, Békés megye több pontján tartanak előadásokat az aktuális pályázatokról, emellett abban is segítenek, hogyan induljanak el a vállalkozó szelleműek.

A tájékoztató mellett arra is lehetőség nyílt, hogy az érdeklődők feltegyék kérdéseiket, melyekre a programiroda munkatársai készséggel válaszoltak. A fiatal vállalkozókat segítő pályázat első szakaszára egyébként még most is lehet regisztrálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.