- hirdetés -

Nem kell messzire mennetek az igazi fesztiválélményért, az Orosházi Rock és Blues Egyesület ugyanis házhoz szállítja a legjobb koncerteket. Július 27-én irány a főtér, és az első ViharsaRock Fesztivál! 

A szervezők fő célja nem más, mint Orosháza kulturális, könnyűzenei életének színesítése. Szeretnék, ha az élőzene még inkább előtérbe kerülne, s nem kevésbé azt, hogy a rock és a blues a fiatalabb generációkhoz is eljusson.

– A tavalyi Jimi Hendrix emlékkoncert sikerén felbuzdulva döntöttünk úgy a rock-klubosokkal: ennek mintájára egy egész napos fesztivált szervezünk – mondta el Mihály Zoltán főszervező. Hozzátette: kicsit a blues felé mozdulnak a koncertekkel, remélik legalább olyan nagy sikerrel, mint a tavalyi rendezvény.

Tavaly Radicsra és Hendrixre emlékeztek, most rockfesztivált szerveznek
Tavaly Radicsra és Hendrixre emlékeztek, most rockfesztivált szerveznek

A rock klub tagjai rengeteg barátságot, kapcsolatot építettek ki az ország különböző együtteseivel az évek során, így nem volt nehéz megtalálni a megfelelő zenészeket sem. A fesztivál nem csak a fellépők hírét viszi messzire, nagy bemutatkozási lehetőség ez a klub  számára is.

Elsőként a rock klub házi zenekara, az orosházi és csanádapácai Örökség lép a színpadra. A banda jelenlegi felállásban 2007 nyarától tevékenykedik. A repertoárban a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek blues, bluesrock és rock zenéi szerepelnek.

A szegedi Red Company már rutinos fellépőnek számít, nem először koncertezik Orosházán. A csapat a legnagyobb magyar gitáros, Radics Béla zenei világát ápolja és viszi tovább.

A The Petenders Budapestről érkezik a fesztiválra, akik rock és blues alapú, saját szerzeményeikkel csapnak majd hatalmas bulit. Őket a Tűzkerék XT követi, akik szintén zenéltek már Orosházán. Az 1990-ben alakult banda blues alapú rockot játszik, és a hatvanas, hetvenes évek feelingjét idézi.

A fesztivált az 1978-ban alakult budapesti HitRock zárja, akik legutóbbi felállásukkal lassan 10 éve járják az országot, világot Pink Floyd tribute előadásukkal.

A fesztivál szombat délután kezdődik a rendezvénytéren, a buli pedig kifulladásig tart. A rendezvény egyébként az Új Széchenyi-terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.