- hirdetés -

Az erőemelő Szabó Ágnes és a búvárúszó Károlyi Csilla is bízik a jó eredményben. Hazánk 98 fős delegációval vesz részt a nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi seregszemléjén Kolumbiában.

Kedden délután ünnepélyes fogadalmat tettek a IX. Világjátékokra utazó magyar sportolók Budapesten. Magyarország 98 fős delegációval vesz részt a nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi seregszemléjén a kolumbiai Caliban. Július 25-én kezdődik a versenysorozat, hazánkat aerobikban, búvárúszásban, erőemelésben, fallabdában, íjászatban, siklóernyőzésben, ritmikus gimnasztikában, strandkézilabdában, szumóban, tájfutásban, táncsportban és maratoni kajak-kenuban képviselik sportolók, köztük két orosházi versenyző.

A búvárúszó Károlyi Csilla egyéniben és váltóban is indul, és bízik a jó eredményben.
– Úgy érzem, hogy a felkészülés jól sikerült, ezt mutatja az országos bajnokságon elért időeredményem is. Van még hátra egy hetünk, az utolsó simításokat végezzük. Remélem, jól szerepelek a Világjátékokon. Egyéniben 200 méter uszonyos úszást úszok majd, szeretnék a döntőbe kerülni, a váltóval pedig minél jobb eredményt elérni, mindenképp a legjobb hat a cél. Nagyon örülök, hogy Orosházáról ketten is versenyzünk Caliban – tette hozzá Károlyi Csilla.

130717_szabo_musztafa_karolyi_vilagjatek

A búvárúszó mellett az erőemelő Szabó Ágnes képviseli az orosházi színeket, aki július 31-én versenyez Kolumbiában.
– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy kvalifikáltam magam a Világjátékokra, teljes erőbedobással készültünk az elmúlt hetekben, hónapokban. Voltak kisebb-nagyobb sérülések, de remélem, ki tudjuk ezeket küszöbölni. Mindent megteszek a sikeres szereplésért, szeretnék minél jobb eredményt elérni – mondta el a keddi eskütétel után Szabó Ágnes.

Az orosházi erőemelő edzője, Musztafa Imre szerint a felkészülés háromnegyedénél tartanak, az első nyolcba várja versenyzőjét.
– Kisebb deréksérülése van Áginak, de van még bő másfél hetünk a felkészülésre. Szeretném, ha az első nyolcba bekerülnénk. Elsősorban edzőként leszek ott Caliban, másodsorban versenybíróként. Harminc férfi és harminc női versenyző méri össze felkészültségét erőemelésben négy nap alatt. Nagyon örülök, hogy Magyarországot képviselhetjük – emelte ki Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke.

A Világjátékokon július 25. és augusztus 5. között mintegy négyezer sportoló vesz részt, akik 35 sportágban versenyeznek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.