- hirdetés -

Idén harmadik alkalommal indult útjára a Rotary tábor. Hétfőtől 44 nehéz körülmények között élő diákot látnak vendégül a szervezők, ezúttal is Gellértegyházán.

Megnyitotta kapuit az öt napos Rotary tábor, melyre ismét rászoruló diákokat vártak a szervezők. A Rotary Club februárban rendezett jótékonysági bált, ennek nyereségéből fedezik a gyerekek táborozását.

– Az előző évekhez hasonlóan a városi általános iskolákból toboroztunk nehéz sorsú, jó tanuló gyerekeket. Az osztályfőnökök, és a Nagycsaládosok Egyesülete segített kiválasztásukban, idén 44 diák ingyenes táborozását tudjuk biztosítani – avatott be a részletekbe Lászik Gábor, az orosházi Rotary Club új elnöke.

A gyerekek az íjászat mellett a légpuskával is lőhettek (Fotó: Melega Krisztián)
A gyerekek az íjászat mellett a légpuskával is lőhettek (Fotó: Melega Krisztián)

A táborozók már az első napon sem unatkoztak, gyöngyfűzés mellett a csúzli készítés rejtelmeibe vezették be őket. Kipróbálhatták az íjászatot, és a lövészetet, a bátrabbak pedig méhészkedhettek. A gyerekek közül többeknek a nyári szünet alatt ez a lehetőség jelenti az egyetlen nyaralást.

A következő napok is tartogatnak még meglepetéseket: játékos vetélkedőkkel egybekötött túrára indulnak a táborozók, megismerkedhetnek a környék növényeivel, madaraival. Megtanulhatják a rovásírás alapjait, csütörtökön pedig a rákóczitelepi nyugdíjasok segítségével tésztát gyúrnak, s maguknak sütik az ebédet. A pénteki záró esten tábortűz mellett, csillagászok segítségével fedezhetik fel az eget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.