- hirdetés -

Véget értek a küzdelmek a különböző korosztályos labdarúgó bajnokságokban is. Az OMTK-ULE elnöke, Tóth-Kása Sándor értékelte a szezont.

– A legörvendetesebb, hogy az elmúlt szezonban sikerült tovább növelnünk a gyermekek létszámát,immár 300 gyermek és ifjúsági játékos rúgja a bőrt az OMTK-ULE 1913 adta kereteken belül – kezdte az elnök. – A korosztályok az óvodás kortól a huszonegy éves korig terjednek. A focistákkal tizenegy szakképzett edző foglalkozik, külön szakmai vezető, Polyák László irányításával. Edzőink több tanfolyamon, továbbképzésen vettek részt a szezon során.

A feltételek biztosítottak voltak

– Az elmúlt szezonban minden feltétel adott volt ahhoz. Célunk elsősorban a játékos létszám növelése, a szakembereink tudásának, képesítésének javítása, a szülők minél nagyobb arányú tehermentesítése a gyermekek egészséges életre a közösség szeretetére nevelése volt. Ha mindez még számszerű eredménnyel is párosult, az külön öröm volt számunkra – fogalmazott Tóth-Kása.

Minden korosztály maximális erőbedobással játszott
Minden korosztály maximális erőbedobással játszott (Fotó: Rajki Judit)

A szezon során a korosztályok a megfelelő NB II- es és megyei bajnokságokban szerepeltek. A kisebb korosztályok a Bozsik programban és az Interligában csillogtathatták meg tehetségüket. Igen sok, más egyesületek által szervezett, tornán vettek részt. Immár másodjára rendezték meg az „OMTK-ULE 1913 Téli Kupa” elnevezésű tornát, ahol nyolc hétvégén keresztül zajlottak a mérkőzések sok vidéki csapat vendégszereplésével.

– Örvendetes, hogy kitűnő kapcsolatot ápolunk a sportiskolával és a többi helyi oktatási intézménnyel. Ezúton szeretnénk megköszönni,hogy biztosították a szabadidőt sportolóink részére a versenyszerű sportoláshoz. Az Eötvös József katolikus iskolával való jó kapcsolatunkat jelzi, hogy szeptembertől iskolai órák keretén belül szakképzett edzőnk fogja a labdarúgás alapjait oktatni az iskolában és az óvodában. Óvodai képzés folyt, folyik még a református iskolában is – mondta el a klub vezetője.

Nyáron elkészül a műfű

– A legnagyobb beruházással kapcsolatos eredményünk az, hogy elkészül Orosházán az első nagyméretű műfüves labdarúgópálya, mely elengedhetetlen feltétele a mai minőségi utánpótlásképzésnek. A beruházás a TAO törvény adta lehetőségek kihasználásával valósult meg. Az MLSZ-hez beadott pályázatunk sikeres elbírálása után munkatársaimmal együtt sikerült a támogatásra jogosult cégektől 85 millió forintot erre a célra „begyűjteni”. A pálya elkészüléséhez nagyban hozzájárult a 36 millió forintos Önkormányzat által biztosított önrész és a Városüzemeltetési ZRT-nek a pálya építése kapcsán tanúsított konstruktív hozzáállása.

Fektetik a műfüvet és rajzolják a vonalakat az ULE pályán (Fotó: Betkó Tamás)
Fektetik a műfüvet és rajzolják a vonalakat az ULE pályán (Fotó: Betkó Tamás)

A fentieken túl rengeteg sportfelszerelést vásároltak a gyerekeknek. Ebben nyújtott segítséget a szintén a TAO pályázat keretén belül részükre megítélt és cégektől begyűjtött több, mint 61 millió forint. Az ehhez kapcsolódó kötelező 10 százalékos önrészt szintén Orosháza Város Önkormányzata biztosította.

Sporteredmények

A nagyobb korosztályok tudásuknak megfelelően szerepeltek az NB-II-es bajnokságban az OFC utánpótlás csapataiként. Itt a legelőkelőbb helyen az U19-es korosztály a 4. helyen végzett. A megyei bajnokságokban a Rákóczi Vasas színeiben ugyanezen korosztályok már domináltak, hiszen az ifjúsági csapat aranyérmes a serdülő csapat ezüstérmes, míg az U13-as korosztály bronzérmes lett saját bajnokságában.

A kisebbek a Bozsik programban szinte hibátlanul vették az akadályokat, míg az Interligában és a tornákon változó eredményességgel szerepeltek.
– Mindezt úgy értük el, hogy folyamatosan érvényesült a legfontosabb elvünk: minden gyereknek közel egyforma játéklehetőséget biztosítani a mérkőzéseken – fogalmazott Tóth-Kása Sándor.

Két új élőfüves pálya jöhet

– Célunk tovább menni a megkezdett úton, minél több gyereket bevonni a világ legnépszerűbb sportágának művelésébe. Folytatni kell az edzőink szakmai képzésének támogatását, az oktatási intézményekkel való kapcsolatok bővítését, a felszerelés javítását, bővítését. Infrastruktúránk további fejlesztését nagyban befolyásolja a jelenleg elbírálási szakaszban lévő pályázatunk, melyben két nagy méretű élőfüves pályára és természetesen a 2013-2014-es szezonhoz kapcsolódó működési költségre pályáztunk az MLSZ-hez. Sikeres pályázat esetén egy korszerű, minden igényt kielégítő sportbázist tudhat majd magénak Orosháza város és az egyesületünk – zárta az OMTK ULE elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.