- hirdetés -

Induló vállalkozások erősödhetnek meg és munkahelyeket teremthetnek. (x)

Vállalkozói inkubátorházat alakított ki és működtet az Oros-Com Kft. Mezőkovácsházán. A DAOP-1.1.1/C-09-2010-0020 projekt zárórendezvényét június 26-án tartották, ahol beszámoltak a három éve tartó munkálatok eredményéről, és bemutatták a már elkészült létesítményt. Az inkubátorház elsősorban az induló mikrovállalkozásoknak biztosít olyan infrastruktúra közeget és szakmai hátteret, amely segítségével egy forráshiányos ötlet is sikerre vihető. Ebben a védettségben a vállalkozások meg tudnak erősödni, és munkahelyet tudnak teremteni a térségben.

– A szolgáltatás, amit mi biztosítunk nem csupán iroda- és gyártócsarnok bérletet, hanem egyben üzleti-, jogi- számviteli tanácsadást, logisztikai- és egyéb háttéripari szolgáltatásokat is jelent, amelyekhez az induló vállalkozások költséghatékony módon férnek hozzá – tájékoztatott Szántó József projektvezető.

Az Oros-Com inkubátorháza Mezőkovácsházán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az Oros-Com inkubátorháza Mezőkovácsházán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az épület tíz vállalatot tud befogadni, kivitelezése 103 millió forintba, az eszközfejlesztési és egyéb projektfeladatok pedig 18 millió forintba kerültek. A fejlesztés költségeinek 70%-ára összesen 85 millió forint támogatást kapott az Oros-Com Kft.

A vállalat egyébként kábeltelevízió, internet és kábeltelefon szolgáltatással, hírközlési hálózatok építésével és üzemeltetésével, szoftveres fejlesztésekkel és szerverpark üzemeltetéssel foglalkozik.

– Fontos szerepet játszunk hírközlési szolgáltatóként a térségben, és felismertük, hogy mire van Mezőkovácsházának szüksége a kisebb vállalkozások fejlesztéséhez. Felelősen gondolkodó térségi szereplőként megvalósítottunk egy inkubátorház projektet – mondta Szabó Ferenc ügyvezető.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.