- hirdetés -

Az orosházi székhelyű cég Mezőkovácsházán fejleszt.

Az orosházi székhelyű Oros-Com Kft vállalkozói inkubátorházat alakít ki Mezőkovácsházán. Ennek a beruházásnak a projektnyitó eseményét tartották október 11-én Orosházán a Dózsa György utca 9. szám alatti új székházban és ügyfélszolgálati központban.

– Az Oros-Com Kft. tevékenységének döntő részét az Orosháza – Mezőkovácsháza tengely mentén végzi. A két kistérségi központot cégünk három évvel ezelőtt optikai kábelen keresztül kötötte össze. Örömünkre szolgál, hogy Dél-Békésbe immár szépen felújított közút is vezet, amely javítja a térség felemelkedésének esélyeit – mondta Szántó József projektvezető.

A beruházásra egy uniós pályázaton valamivel több, mint 85 millió forintot nyertek. Az összegből Mezőkovácsházán, az Alkotmány utca 40-42. szám alatt alakítanak ki vállalkozói inkubátorházat, amely több mint tíz vállalkozás számára jelent befogadó közeget.

Épül a mezőkovácsházi inkubátorház (Fotó: Oros-Com)

– A vállalkozások esetén az inkubációs tevékenység azt jelenti, hogy elsősorban induló mikrovállalkozások számára biztosítunk kedvező feltételekkel olyan infrastruktúra közeget és szakmai hátteret, amely támogatás segítségével egy-egy forráshiányos ötlet is sikerre vihető. A szolgáltatás nem csupán iroda- és gyártócsarnok bérletet, hanem egyben üzleti-, jogi-, számviteli tanácsadást, logisztikai és egyéb háttéripari szolgáltatásokat is jelent, amelyekhez az induló vállalkozások költséghatékony módon férnek hozzá – fogalmazott Szabó Ferenc ügyvezető.

Az inkubátorház védettségében a kezdő vállalkozások meg tudnak erősödni, munkahelyet tudnak teremteni a térségben. A beruházás jelenleg folyamatban van, az épület jelentős része elkészült. A projekt befejezése és az inkubátorház hivatalos megnyitása 2013-ban lesz Mezőkovácsházán.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.