- hirdetés -

Mozart Varázsfuvolája és Adler fekete komédiája a művelődési ház színpadán a Nyári Színházi Esték sorozat keretében.

A város kulturális életében ünnepi pillanat lesz július 9-e. Este 7-kor élő zenével csendül fel Mozart remeke, a Varázsfuvola című opera.

Az előző hónapok már előkészítették ezt a napot, a színházteremben a zenekari árkot kibontatták, hogy újra zenekar költözhessen az orkeszterbe. A Pécsi Egyetemi Zenekar Kocsár Balázs karmester vezetésével lép az orosházi közönség elé, a Gulyás Dénes rendezte előadással. A szereplők között orosházit is találunk, Simon Krisztina énekművész személyében, aki a Magyar Állami Operaház magánénekese.

A Szécsi Máté művészeti vezető által irányított bajai társulat vállalkozása egy kórus, bajai énekesek csoportjának nagy álma, amely révén reméljük, az orosháziak is maradandó zenés élménnyel gazdagodhatnak.

– Régen hallhatott operát Orosháza közönsége, ezért döntöttünk úgy, hogy a műfajt beiktatjuk a Nyári Színházi Esték sorozatba, ezzel is biztosítva az igényes kulturális kínálatot – hangsúlyozta Pusztai Lajos, a művelődési központ ügyvezetője.

Könnyedebb műfajt ígér a programsorozat július 7-én: a Rózsák háborúja című fekete komédiát játszák a művelődési házban. A két főszerepet Détár Enikő és Rékasi Károly alakítja, ami azért is lesz izgalmas, mert a két színész nem csak a színpadon, de a való életben is a válást fontolgatja. A darab története a nagy szerelem utáni hideg valóság, monoton, szürke hétköznapok. Warren Adler vérbő fekete komédiája egy tizenhét éves kapcsolat felbomlásának, egy otthon, egy élet, egy álom széthullásának hiteles, olykor harsány, olykor hátborzongató, olykor meghökkentő, de végig nagyon emberi története.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.