- hirdetés -

Vezetőedzője szerint 80 százalékon állnak a felkészülésben. Ági július 31-én versenyez Kolumbiában.

Az Orosházi Toldi SE sportolója, Szabó Ágnes egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a 2013-as The World Gamesen. A nemzetközi versenysorozat az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenye, melyet négyévenként rendeznek, idén július 25-e és augusztus 4-e között a kolumbiai Caliban.

Szabó Ágnes gőzerővel készül a megmérettetésre, melynek kapcsán korábban úgy nyilatkozott, ilyen nagy lehetőség előtt még nem állt. Az OrosCafénak elmondta, hogy a felkészülés jó ütemben halad.
–  Úgy érzem, jól állunk, mindent megteszünk az eredményes felkészülésért. A célom, hogy jól teljesítsek, szeretném gyarapítani az erőemelés és Orosháza hírnevét – hangsúlyozta Szabó Ágnes.

kkkk
Szabó Ágnes heti öt edzéssel készül a Világjátékokra (Fotó: Rajki Judit)

A vezetőedző, Musztafa Imre szerint is jól halad a munka, heti öt edzéssel készülnek a Világjátékokra.

– Úgy gondolom, körülbelül 80 százalékban vagyunk már kész, és van még hátra hat hét. Kisebb-nagyobb problémák, egy-egy húzódás, sérülés még előfordul, de ezeket mind áthidaljuk. Heti öt edzésünk van. A cél, hogy a Világjátékokon guggolásban 240-245 kg-ot, nyomásban 190-195-öt, felhúzásban 190 kg-ot érjen el Ági. Ezzel a 625-630 kg-os összteljesítménnyel az első hatba kerülhet. Kiszámíthatatlan és nagyon erős a mezőny, de mi mindent megteszünk a jó eredményért – emelte ki Musztafa Imre.

Szabó Ágnes és edzője július 26-án indul Kolumbiába, az orosházi erőemelő 31-én versenyez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.