- hirdetés -

Sajnálatos, ám rövidebb és frappánsabb címet nem sikerült összehozni a Rock Klub június 8-i bulijának kapcsán.

S jóllehet a cím nem túl fantáziadús, lévén a koncerten elhangzott dalok eredetijei közül hoz két előadót, továbbá a két fellépő csoportosulás nevét tartalmazza – viszont asszociációkra messzemenően alkalmas.

Nos a kissé hosszúra nyúlt bevezetés után szögezzük le gyorsan: mind a budapesti Muffin zenekar, mind a Békés megyei szupergroupnak elkeresztelt csapat remek koncertet adott. A Muffinról annyit kell tudni, hogy néhány tagja már korábban is járt kis városunkban, akkor bizonyos Zsebrakéta nevű formációval, míg a mostani összetétel (Mester Attila ének, akusztikus gitár, Dobos András, elektromos nagybőgő, Tóth Attila, dob, s állandó vendégként: Káposztás Hanna énekesnő) és név idén február óta él. A rock klubos bulin nem volt itt Mester Attila, viszont az orosházi közönség nagy-nagy örömére itt volt Nagy Zoltán ifjú gitáros, aki nem más, mint a honi berkekben szintén jól ismert Nagy Lajos dobos Budapestre szakadt hazánkfia.

Gitárpárbaj!

Nos tehát a gitár, elektromos bőgő, dob és ének felállású négyes elsősorban kortárs zenéket játszott, ami nem meglepő, ha tudjuk, hogy a kiváló hangi adottságokkal rendelkező énekesnő, Káposztás Hanna mindössze 15 éves! Ettől persze szerethetné jobban Joplint, mint Pinket, ám nem volna igazságos és méltó, ha nem tartanánk tiszteletben a zenei ízlések egyediségét. Tehát szólt több dal Pinktől, Gabriella Cilmitől, de Selah Sue-tól is. Tudja fene, az öreg rockerek ezeken úgy nem találtak fogást, hogy öröm volt nézni, azt viszont nem lehet elhallgatni, hogy végtelenül hálás közönségként értékelték a maga nemében remek zenét és a csapat kiváló produkcióját.

Ezt követően jött a gitárpárbaj! Mintegy negyedórai átállás után színpadra lépett a Leszkó Robi által megálmodott alkalmi együttes: Leszkó Róbert, Nagy Zoltán, Borsodi László, gitárok, Szűcs András, basszusgitár, Berta Péter, dob. Akik figyelemmel kísérik környékünk könnyűzenei eseményeit, tudhatják, mindhárom gitáros nagyon-nagyon felkészült, ahogy mondani szokták, ott vannak a szeren. Nos, ezen az estén, ha lehet mondani, még jobban ott voltak. S jól jelzi a három gitáros zenei nagyságát (miközben persze nem gitárpárbajról volt itt szó), hogy mennyire alázatosak tudtak lenni egymás produkciójánál, ugyanakkor hármójuk játéka olyan magasabb rendű egészet alkotott, ami ilyen formában ritka errefelé.

A Mustang Sally, a Hey Joe és a többi klasszikus majdhogynem csak keretként szolgált a körbemenő gitárszólókhoz, de azok végtelenül fantasztikusak voltak. A minőséghez kiválóan felnőtt (ha ugyan kellett neki) Berta Péter a doboknál és Szűcs András a basszusnál. A remek bluesos estét Laszli Attila billentyűjátéka színesítette és kiváló ötletnek bizonyult Csikós Gábornak, az Örökség énekesének meghívása is néhány dalra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.