- hirdetés -

Befejeződött a diák I. birkózókorosztály tavaszi versenysorozata, Rácz Richárd aranyérmes lett Tiszakécskén.

A Magyar Bajnokság rakott pontot a szabadfogású versenysorozatra. A hétvégi tiszakécskei versenyen, csakúgy, mint az elmúlt héten a Serdülő Magyar Bajnokságon, a súlycsoportok legjobb 16 helyezettje indult. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub hat sportolója közül négyen is bekerültek a legjobb hat közé. Mindannyian a döntőbe jutásért birkózhattak, végül hármuknak sikerült beverekedniük magukat a döntőbe.

A dobogó legfelső fokára állhatott fel Rácz Richárd (Fotó: egyesület)
A dobogó legfelső fokára állhatott fel Rácz Richárd (Fotó: egyesület)

A klub beszámolója szerint Bojtor Gellért nem tudott élni a lehetőséggel, és pontozásos vereséget szenvedett a ceglédi Medgyes Viktortól, majd a bronzmérkőzésen is alul maradt tatabányai ellenfelével szemben, így az ötödik helyet érte el. Rácz Richárd 35 kg-ban nem talált legyőzőre, a döntőben hárommenetes csatában múlta felül a kecskeméti színeket képviselő nagy riválisát, Farkas Rajmundot.

Az 50 kg-ban versenyző Szél Anna magabiztosan lépdelt át fiú ellenfelein egészen a döntőig. Itt a budapesti Losonczi Dávidot már nem tudta legyőzni, de ez is szép eredmény tőle a fiúmezőnyben. A harmadik döntős Garami Erik volt 69 kg-ban, aki szintén magabiztosan menetelt. A döntőben végül ő is vereséget szenvedett, így meg kellett elégednie a második hellyel.

Eredmények:

35 kg Rácz Richárd I. hely
46 kg Bojtor Gellért V. hely
50 kg Szél Anna II. hely
69 kg Garami Erik II. hely

Felkészítő edzők: Kiss István, ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.