- hirdetés -

Formációs és páros táncok – változatos és színvonalas produkciókat vittek színpadra, illetve parkettre a társastáncosok, akik gála keretében megmutatták mit tanultak és mennyit fejlődtek az elmúlt egy esztendőben.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és a Gyopár Tánccsoport Egyesület növendékei léptek fel a június 1-jén, szombaton rendezett gálán, ami egyben az év végi vizsgájuk is volt. Kriczki Zita táncpedagógus tanítványai  standard és latin táncokat is bemutattak. A Salsa, a Bras, a Smaragd és az Orchidea csoport páros és formációs táncokkal készültek, míg a Flamencó csoport lány formáció lévén, pár nélkül adták elő a társastáncok figuráit.

A gála egyben vizsga is volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gála egyben vizsga is volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Több versenyeredménnyel is büszkélkedik az 5 tánccsoport, a Flamencósok Aradon az „Ezüst Hóvirág” Nemzetközi Táncfesztiválon, Cha-cha-cha koreográfiájukkal az I. helyezést érték el. A Smaragd csoport szintén az aradi versenyen Standard-mix koreográfiájukkal az I. helyen, a Cha-cha-cha koreográfiájukkal a II. helyen végeztek. Az Orchidea csoport eddigi hazai és nemzetközi versenyeiken minden alkalommal első helyezést érték el vagy arany minősítést kaptak. Több alkalommal a leglátványosabb koreográfiának járó különdíjat is nekik ítélte a zsűri.

A gáláról természetesen nem hiányozhatott a Csécsei Ádám-Baudermann Zita páros sem, akik több éve táncolnak már együtt. Számtalan versenyen indultak és értek el szép eredményeket, minden alkalommal a döntőkig jutottak.

A Gyopár Táncklub következő fellépése a Szilvia Szalon divatbemutatóján lesz, június 8-án 19 órakor a művelődési központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.