- hirdetés -

Az orosházi születésű, a Nyugat című folyóiratban éveken át publikáló Jászay-Horváth Elemér költő emlékének ápolására vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Helios Alapítvány, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár és Orosháza Város Önkormányzata.

A pályázaton bárki részt vehet, aki Orosházához és a kistérségéhez kötődik, valamint olyan költői mondanivalót fogalmaz meg, ami megfelel a pályázati kiírás tartalmi és formai követelményeinek.

Pályázati követelmények 

A pályaművek mutassák be a mai magyar irodalom eszközeivel az újratelepítés és a város történetének fontosabb eseményeit, életét. Novelláknál különösen ajánlott a város történetéhez kötődő kortörténeti témák feldolgozása. A formai és terjedelmi követelmények itt olvashatók.

A pályázat benyújtásának végső határideje július 1. Az alkotásokat szakértőkből és a kistérség településeiről delegált bíráló bizottság értékeli majd.

Az ünnepélyes eredményhirdetés 2013 nyarán, később hirdetett időpontban lesz. Az első három helyezett értékes könyvjutalomban részesül. A nyertesek műveit meglepetés előadók előadásában hallhatják viszont a szerzők, és a főtéren felállított Üveg körtefa alapjába is bekerülnek.

A pályázatról bővebb információ itt olvasható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.