- hirdetés -

Illyés Gábor csapata és a kolbászklub babgulyással és paprikás krumplival várta a rászorulókat.

Délután egy órára hirdették meg a vasárnapi ételosztást, ekkora már hosszú sor állt a piactéren, ahol összefogással jött létre az újabb segítő program. Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület az Orosházi Kolbászklub közreműködésével és támogatásával tartott ételosztást. Nyolcszáz adag babgulyás és kétszáz adag paprikás krumpli készült, a legkisebbeket édességgel várták, és használt ruhákból, cipőkből is lehetett válogatni.

A megjelenteket Illyés Gábor, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület elnöke, majd a kolbászklub részéről Sándor László titkár köszöntötte. Az ételt Laczki János evangélikus lelkész áldotta meg.

A két szervezet a jövőben is
A két szervezet összefogásával a jövőben is lesznek ételosztások (Fotó: Vági Kata)

– Itt az újabb lehetőség, hogy segítsünk a rászorulóknak. Nagyon sokan jöttek el ismét az ételosztásunkra, melyet a kolbászklubbal közösen tartunk. Baráti társaság is vagyunk, mindenki segít, aki tud. Itt vannak a polgárőrök is, ők a tanyavilágba juttatnak el meleg ételt – emelte ki Illyés Gábor. Hozzátette, nem csak Orosházán segítenek, a közeljövőben többek közt Makón, Mezőhegyesen és Gyulán is tartanak ételosztást.

– Jó érzés adni, és a cél, hogy ez minél szélesebb körben elterjedjen – emelte ki az Oroscafénak nyilatkozva dr. Muntyán János, az Orosházi Kolbászklub elnöke. – Bízom benne, egyre többen lesznek azok, akik élnek a lehetőségeikkel, és segítenek. Ezáltal a rászorulók helyzete is kicsit könnyebb lesz – hangsúlyozta dr. Muntyán János.

A vasárnapi ételosztáson mindkét szervezet képviselői kiemelték, hogy együttműködésükkel a jövőben is lesznek közös ételosztások Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.