- hirdetés -

A fekvenyomó világbajnokságon Lovas Mónika ezüst-, Szabó Ágnes bronzérmet nyert.

A litvániai Kaunasban rendezték meg május 20-a és 26-a között a fekvenyomó világbajnokságot, melyen az Orosházi Toldi SE-t két sportoló képviselte. A junioroknál +84 kg-ban indult Lovas Mónika, aki 130 kg-os teljesítménnyel ezüstérmet nyert. Már itthon, az orosházi edzőteremben az OrosCafénak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon örül az eredményének, egyéni csúcsot döntött.

Szabó Ágnes és Lovas Mónika Kaunasban (fotó:egyesület)
Szabó Ágnes és Lovas Mónika Kaunasban (fotó:egyesület)

Szabó Ágnes a nyílt kategóriában +84 kg-ban mérte össze felkészültségét. Az orosházi erőemelő 167,5 kg-ot ért el, ami a bronzérmet jelentette számára. Ági szerint ha élete legjobbját nyomja, akkor sem kerül előrébb. Hozzátette, folyamatosan készül a Világjátékokra, szinte csak erre koncentrálnak. Mindent megtesz a jó eredményért Caliban is.

Musztafa Imre vezetőedző elmondta, hogy elégedett minkét sportoló litvániai teljesítményével. A Toldi SE elnöke kiemelte, hogy Mónika élete legjobb eredményért érte el, míg Áginál is nagyon jó eredmény a bronzérem. Utóbbi versenyzőnél a legfőbb cél most a megfelelő felkészülés a Világjátékokra.

Szabó Ágnes egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a kolumbiai The World Gamesen, melyet július 25-e és augusztus 4-e között rendeznek. Az orosházi sportoló július 31-én versenyez Caliban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.