- hirdetés -

A főtéren és a rendezvénytéren öt, Gyopárosfürdőn egy webkamera mutatja majd a történéseket a nap 24 órájában.

A múlt héten az épülő főtéren elhelyezték a webkamerákat. Ezeket a berendezéseket azonban nem a Főtér pályázatból, hanem a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében szerezték be.

Kamera és lámpa

Arad és Orosháza városok önkormányzatai együttműködve még 2011-ben közös projektet nyújtottak be és szereztek támogatást a térség fenntartható fejlődéséhez szükséges kulcsfontosságú feltételek javítására, ennek keretében a határon átnyúló kommunikáció javítására.

A program keretében megvalósuló „Az internet szolgáltatások minőségi javulása Aradon és Orosházán” – HOT SPOTS című projekt többek között webkamerák kihelyezését célozta meg mindkét városban. Így lehetőség lesz arra, hogy minél több állampolgár, turista és a határmenti térségben átutazó megismerhesse Orosháza és Arad kulturális és turisztikai kínálatát.

A pályázaton beszerzett hat webkamerából négyet a főtér külső részén, az utak menti kandelláberekre, egyet a SPAR áruház és Győry Vilmos téri üzletsor közötti rendezvénytéren helyeztek el, egy kamera pedig Gyopárosfürdőre kerül. A kameraképeket a www.gyoparosfurdo-oroshaza.hu oldalon lehet majd nézni. A kamerák mellett ingyenes WiFi modemeket és információs terminálokat is telepítenek.

A projekt Orosházát érintő összköltsége 89 ezer 073 euro (napi árfolyamon 25,8 millió forint). Ebből 85%-ot az Európai Unió, 10%-ot pedig társfinanszírozás keretében a Magyar Állam biztosít. Így a teljes támogatás 84 ezer 619,35 euro (24,5 millió forint). Orosháza önereje 4 ezer 453,65 euro (1,3 millió forint).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.